www.car.cz
 

Slovácký kopec 2008 u Následovic již o víkendu
     21.4.2008 13:49 - tisková zpráva


Již po osmé v novodobé historii se sjedou milovníci závodů automobilů do vrchu do Násedlovic, kde se tento víkend uskuteční Dieselcar Slovácký kopec 2008. Tento mezinárodní závod je pořádán v rámci KW Berg-Trophy International a závodit se bude tradičně na trati dlouhé 2210 metrů mezi obcemi Násedlovice a Čejč.

Traťový rekord drží neotřesitelně Otakar Krámský, který v roce 2005 s vozem Osella BMW PA20 zajel tuto trať za 0:58,08. Pod magickou hranici jedné minuty se zatím nikdo jiný z jezdců nedostal. V letošním seznamu přihlášených nalezneme 140 jezdců z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska, kteří si to rozdají o první body do mezinárodní části seriálu.

Mezi největší favority závodu patří jednoznačně jezdci s formulovými vozy, především několikanásobný vítěz Slováckého kopec Miloš Zmeškal s vozem Dallara 393 F3. Jednoduché to mít určitě nebude, protože na nejvyšší mety budou útočit Michal Novický (Faster Ninja), Lubomír Glogar (Formule Eufra), ale hlavně Radek Krakovič s Reynardem 032 F3.

O velké překvapení se může postarat Zbyněk Passer se superrychlým vozem Caterham CSR 260 a nejrychlejší jezdci cestovních vozů maďar János Farkas (Subaru Impreza WRX), Martin Šípek (BMW M3 VPT) a Antonín Daniel, který je nováček ve skupině E1 a bude startovat s bývalým vozem BMW M3 Vladimíra Lišky: „Velice se těším na závod i premiéru s novým vozem. Budu se hlavně učit s ostrým vozem skupiny E1. Je to vůz, který má nějakou historii a výsledky. Chci se zlepšovat závod od závodu a na výsledky tohoto BMW M3 navázat“.

Ale o další překvapení v letošní nabité konkurenci nebude určitě nouze. Příkladem může být určitě i Radoslav Košút s novým VW Golf III po Františku Kmeťovi: „Doufám, že díky novému závodnímu autu budu mít i pro mě uspokojivé výsledky, ale až ho dostanu lépe pod kontrolu. Do Násedlovic se moc těším a chci jet všechny závody KW Berg-Trophy International“.

Tento závod bude rovněž součástí i letošní Juniorské trofeje, kterou obhajuje Stanislav Firtl jr. (Renault Clio Sport).

Mezi jeho největší soupeře patří Klestil Jakub (Subaru Impreza WRX) a Kárný David, který stejně jako v roce 2007 bude startovat s vozem Ford Escort RS 2000: „Na Násedlovice se velice těším, protože trať patří mezi mé nejoblíbenější. Měli jsme jet tuto sezónu s jiným vozem, ale stavba nového se uskuteční až v průběhu vozu. Chtěl bych v Juniorské trofeji zabojovat, ale s vozem skupiny S to bude těžké. Budeme se zaměřovat hlavně na závody v regionální části seriálu a pak na vybrané v mezinárodní“.

Jinak další vyhlašovaná trofej a to Dámská, má jednoznačnou favoritku v Jarce Molnárové (Škoda Felicia), která má doma již dvě tyto trofeje za roky 2006 a 2007. Bude chtít do sbírky přidat určitě i třetí.

Pořadatelé z domácího o.s. ARC Kyjov se opět snaží ve spolupráci s o.s. Maverick Rescue závod maximálně zabezpečit a zajistit. Očekává se již tradičně alespoň dvoutisícová návštěva, která bude mít k vidění mnoho zajímavých soubojů a situací.


PR

 
 
Fotogalerie:   Offroad Maraton ve Šternberku 2007 objektivy Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose