www.car.cz
 

Komvet Racing Taam startoval tento víkend v Ústí nad Orlicí
     28.5.2008 08:26 - Jirka Navrkal


Druhým podnikem o tomto víkendu pokračoval seriál mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů do vrch. Ten se konal na 3650 m dlouhé trati, populární Ústecké 21 v Ústí na Orlicí.

 

S vysokými ambicemi na přední umístění odjížděli k závodu jezdci okříšského Komvet racing teamu. Úvodní  sobotní tréninkové jízdy a jejich výsledky potvrdily, že Josef  Komárek startující ve skupině A nad 2000 ccm,  jeho syn David , Marek Rybníček i Richard Vodička budou patřit mezi nejrychlejší jezdce skupiny E1 nad 2000 ccm.

 

Zvláštní motivaci měl  Josef Komárek

        Ten si chtěl dát k nedělním 55 narozeninám  dárek v podobě co nejlepšího umístění.  již v sobotním závodě. Opak však byl pravdou.  „V první závodní jízdě jsem trochu přetočil vůz (Mitsubishi Lancer EVO VI) za prudkou vracečkou zhruba v polovině trati a zadním  kolem jsem se dostal do příkopu. Ve snaze co nejrychleji se dostat zpět na trať jsem přidal, ale v příkopě na mně čekal pařez. Ten mně nakopl a já předvedl tzv. kolostřešní exhibici a skončil v protilehlém příkopě. Z auta jsem se dostal ven zcela zdráv“ komentoval  havárii v nedělním dopoledni v parkovišti oslavenec  Josef Komárek.

 

Zabandážovaná levá noha však  přesto něco signalizovala. Co se stalo, zněla moje otázka? „Zasahující lékař na místě nehody mně sdělil, že se musím po takovéto bouračce podrobit lékařské prohlídce v místní nemocnici a že mně tam odveze sanitka od startu. Tak jsem nasedl do odtahovky , která odvážela můj vůz dolů do parkoviště závodních vozů.

 

U startu mně řidič vozu zastavil, já jsem vystupoval a než jsem se nadál on se rozjel a přejel mně levou nohu přes nárt. S  bolestí jsem byl převážen  sanitním vozem do nemocnice. Naštěstí se zjistilo, že nedošlo k žádné  zlomenině čehož jsem se nejvíce obával, noha je ale silně zhmožděná.“  

 

Popřejme touto cestou MVDr. Josefu Komárkovi brzké uzdravení a hodně zdraví a štěstí k jeho významnému životnímu výročí.

 

Spokojeni byli Rybníček a Vodička, David Komárek jen z poloviny

      V sobotním závodě se dařilo všem třem zbývajícím jezdcům týmu Komvet racing. Za vítězným brněnským jezdcem Danem Michlem skončil David druhý, Marek Rybníček třetí a bruntálský jezdec Richard Vodička bral body za šesté místo. Nedělní závod této skupiny se započítával do Poháru FIA a jeho startovní listinu okořenila řada zvučných zahraničních jezdců a tím se zvýšila jeho sportovní úroveň.

 

Nejlépe si vedl Marek Rybníček, který skončil na pátém místě, osmý byl Vodička. David Komárek měl těsně před cílem lehkou kolizi, která zanechala na jeho voze šrámy, ale také drobné technické problémy, které měly za následek Davidův posun ve výsledkových listinách až na desáté místo.

 

O následujícím víkendu se ve Šternberku pojede nejslavnější český vrchařský závod Ecce Homo, jehož výsledky se budou mimo jiných soutěží započítávat do hodnocení mistrovství Evropy. Věříme, že  se naši jezdci

představí opět v nejlepším světle.

 

Výsledky skupiny E1: Sobotní závod: 1. Michl Dan (Michl 08/04) 4:14,55 min., 2. Komárek David (Mitusbishi Elipse EVO 600) 4:14,61 min., 3. Rybníček Marek (Mitsubishi Colt EVO 550) 4:20,70 min., 4. Janík (BMW 320 JSP) 4:21,46 min., 5. Šípek Martin (BMW M3 VPT) 4:22,78 min., 6. Vodička Richard (Mitsubishi Lancer EVO IX) 4:25,09 min.

Nedělní závod: 1. Plasa Georg (Německo – BMW 320 V8 Judd) 4:01,99 min., 2. Michl Dan 4:08,46 min., 3. Pailer Felix (Lancia Delta Integrale) 4:10,88 min., 4.  Pegartner Herbert (oba Rakousko – Porsche 911 GT2) 4:13:15 min., 5. Rybníček 4:14,44 min., 6. Janík 4:20,79 min., ..8. Vodička 4:23,04 min., 10. Komárek D. 4:26,30 min.   

 

zpracoval : Jaromír Navrkal  


 
 
Fotogalerie:   Ústecká 21 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose