www.car.cz
 

Milan Svoboda v Ústí tradičně bojoval o příčky nejvyšší
     28.5.2008 09:31 - tisková zpráva


Ústecká 21 25.-26.5.2008

O uplynulém víkendu se konal další dvoj závod ze série MČR Závodů do vrchu, který byl v neděli zároveň i jedním ze závodů Evropského Poháru. Počet startujících sahal přes sto a přijelo i velké množství zahraničních závodníků na krásných vozech. Trať je jedna z nejpomalejších, ale také technicky nejnáročnějších nejen u nás.

Za náš tým startovali tři jezdci. Tradičně Milan Svoboda, Edita Prášková (oba formule Dallara) a Jaroslav Prášek na voze Chevron F2, který úspěšně bojoval v kategorii historických vozů. Celý víkend panovalo slunečné počasí k radosti nejen jezdců, ale i diváků. Sobota začala tréninky a pokračovala dvěma odpoledními jízdami.

Milan Svoboda tradičně bojoval o příčky nejvyšší a podařilo se mu ukořistit 4.místo v absolutním pořadí a 1. místo ve formulích do dvou litrů. Edita Prášková měla technické problémy během tréninků, ale na závodní jízdy se podařilo techniku opravit a obsadila 12.místo absolutně a 3. ve třídě. O stupínek výš se absolutně umístil její otec Jaroslav, který se zároveň odnesl pohár za pěkné 2. místo v kategorii historických vozů.

Neděle znamenala konec závodů pro Jaroslava Práška, kterému se vyskytly problémy s motorem v jeho rychlé formuli. Milan Svoboda opět zajížděl krásné vyrovnané časy a dokonce se mu podařilo vylepšit si svůj osobní rekord z minulých let. Opět si odnesl pohár za 1.místo ve třídě a 4. místo absolutně. Před ním byly již pouze Formule 3000. Edita taktéž vypilovala jízdu a oproti sobotě se znatelně zlepšila v časech. Stejně jako v sobotu stanula na 3. příčce ve třídě a v absolutním pořadí si o jedno místo polepšila. Sobotní i nedělní závod vyhrál Jaroslav Krajčí na voze F 3000.

Následující víkend se jede ME na vyhlášené trati Ecce Homo Šternberk, kde tým samozřejmě nebude chybět.

PR


 
 
Fotogalerie:   Ústecká 21 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose