www.car.cz
 

Josef Král v Pau s Cong Fu Chengem se skvostem z motoristických dějin
     28.5.2008 09:33 - tisková zpráva


JOSEF KRÁL SE ZÚČASTNIL ZÁVODU HISTORICKÝCH VOZŮ V PAU

O uplynulém víkendu se ve francouzském Pau konal závod historických vozů, kterého se v rámci přípravy na druhý závod letošní sezony v sérii International Formula Master zúčastnil i český jezdec Josef Král.

Josef Král utvořil posádku s Cong Fu Chengem, současným jezdcem F3, který si taktéž užívá podporu mladých talentů týmu F1 Vodafone McLaren Mercedes. Cong Fu Cheng, přezdívaný také Franky, kromě toho hájí barvy A1 týmu Číny v šampionátu A1GP a v roce 2004 navštívil s týmem McLaren brněnský autodrom, kde dostal v rámci doprovodného programu akce West Race Day možnost otestovat vůz Formule 1.

V Pau měli Král s Chengem k dispozici vůz BMW 1800 z roku 1966 a po oba dny vládlo na městském okruhu deštivé počasí.

„Bylo hodně mokro a naším hlavním úkolem bylo vůz nerozbít,“ svěřil se po závodě Josef Král. „Mojí misí bylo naučit trať a možná právě to mokro hodně pomohlo. Naučil jsem se místa, kde je třeba dávat pozor, naučil jsem se správné průjezdy některými zatáčkami. V jedné části okruhu je takový hrb, že vůz na něm poskočil a letěl chvíli vzduchem, takže bylo třeba toto místo objíždět. To jsou všechno cenné zkušenosti, které zužitkuji při závodě Formula Master. Jezdci kteří jezdili v této sérii již loni tuto trať znají, takže po uplynulém víkendu již nebudu v tak velké nevýhodě,“ dodal Král.

Historického závodu se zúčastnilo mnoho skvostů z motoristických dějin a závod byl i slušně obsazen po stránce jezdců. Se stejným vozem jako Král například nastoupil i bývalý jezdec Formule 1 Jackie Oliver.

Na krále nyní čeká druhý závod letošní sezóny právě v Pau a to již tento víkend.

Oficiální stránky jezdce: www.josefkral.com


 
 
Fotogalerie:   Ústecká 21 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose