www.car.cz
 

Co si nenechat si ujít na AUTOTECU 2008 - Lehké užitkové automobily, SUV a Offroad
     2.6.2008 08:18 - tisková zpráva


Co si nenechat si ujít na AUTOTECU 2008

 

Lehké užitkové automobily, SUV a Offroad

 

Oblíbené „en jedničky“

Nejmenší nákladní vozidla – tedy kategorie N1, potkáváme v posledních letech na našich silnicích stále častěji. Za jejich oblibou je nejen zvyšující se aktivita kurýrních, expresních a rozvážkových služeb, ale také určitá abnormalita našeho daňového systému. Pouze osobní automobil přestavěný na tuto kategorii totiž umožňuje odpočet DPH, a tak podnikatelská sféra v rámci optimalizace nákladů tuto možnost hojně využívá.

 

Kromě klasických malých užitkových vozidel tak na našich silnicích vidíme i luxusní automobily přestavěné na nákladní. Hovoří o tom také statistiky prodejů, kde kategorie lehkých užitkových vozidel zaznamenává každoročně dynamický nárůst nových registrací vozidel. A tak není divu, že tato vozidla jsou ve středu pozornosti jak vystavovatelů, tak i návštěvníků při každém veletrhu AUTOTEC. Nabízíme vám několik tipů, co byste na veletrhu rozhodně neměli minout.

 

CITROËN

Nabízí kromě jiného v kategorii N1moderní a kompaktní sedmimístné nebo pětimístné MPV Citroën Grand C4 Picasso N1 a C4 Picasso N1. Najdete zde ale také Citroën C5 Break, kdy je i ve verzi N1 zachováno pětimístné uspořádání interiéru. Možnost přestavby na užitkovou verzi N1 se u této značky vztahuje také na všechny verze velkoprostorového modelu C8 – na všechny stupně výbavy, na všechny motory, vždy v pětimístném uspořádání. Malé užitkové vozy C2 Entreprise mají objem nákladového prostoru až 840 dm3. Novinkou pro letošní rok je v nabídce lehkých užitkových vozidel Citroën Nemo. Se svými vnějšími rozměry - délkou 3,86 m, šířkou 1,72 m a výškou 1,72 m - se Nemo snadno a bez potíží „vejde všude“, k čemuž navíc přispívá jeho poloměr otáčení 5,3 m. Mezi novinkami letošního roku ale nepřehlédněte také nový model vozu Berlingo.

 

 

FIAT

Prakticky všechny modely prodávané v České republice nabízí Fiat také v provedení N1 – od modelu Grande Punto až po vozy Croma nebo Multipla. Pravověrnými užitkovými automobily jsou pak modely Doblò, nebo  Scudo, či Ducato. Jako novinka se bude v Brně prezentovat Fiat Fiorino, který své přednosti dokáže předvést především tam, kde potřebujete pohodlně přijet, lehce zaparkovat a snadno naložit a vyložit náklad. Jeho rozměry 1,71 m šířky a 3,86 m délky jsou jako stvořené pro snadné zdolávání městského provozu.

 

 

HYUNDAI

S novým vozem Hyundai i30 přišla na trh zcela nová filozofie automobilky Hyundai. A tento model samozřejmě nemůže chybět ani v nabídce pro přestavbu na N1. Navíc v současné době je k dispozici i provedení kombi označené jako i30 CW. Hyundai nabízí pro přestavbu také modely Getz a Matrix. Velká kola a vysoký podvozek jsou klasickými znaky sportovních užitkových vozidel. Takový je i Hyundai Santa Fe. Vozidla v provedení N1 jsou v tomto případě homologována jako pětimístná. V kategorii N1 najdeme i modelovou řadu Tucson, která je díky svému designu, moderní paletě motorů a dobrým jízdním vlastnostem velmi žádaným vozem.

 

 

KIA

Kia cee'd ihned po svém nástupu na trh upevnila pozice této značky na evropských trzích v nižší střední třídě. Tato modelová řada se vyrábí v prvním evropském závodě Kia u slovenské Žiliny, odkud vyjíždí i další varianta tohoto vozu - cee’d SPORTY WAGON. Obě verze také najdeme v nabídce kategorie N1. Jako čtyřmístný je na trhu v provedení N1 i vůz Kia Rio. Zajímavý design, pohodlí, výkon, komfortní a bezpečnostní výbava pak charakterizují kompaktní MPV Kia Carens, který je také nabízen v provedení jako vůz kategorie N1. Nová generace modelové řady Kia Carnival pak úspěšně navazuje na předchozí model. Mezi nejúspěšnější modely v historii značky patří Kia Sportage a v nabídce N1 najdeme i modelovou řadu Kia Sorento.

 

 

MITSUBISHI

Robustní pick-up s všestranným využitím – to je Mitsubishi L200. Mitsubishi Grandis představuje skutečnou revoluci v pojetí designu velkoprostorové karoserie. Prostor a flexibilitu, to vše nabízí Mitsubishi Outlander, i ten můžete mít jako N1. Model Pajero byl uveden na trh v roce 1982 a dnes můžeme na cestách potkávat již čtvrtou generaci tohoto úspěšného automobilu. Pajero bylo korunováno na krále Rallye Dakar, nejnáročnějšího terénního závodu na světě, a dodnes diktuje standardy vozů 4x4.

 

 

NISSAN

Nabídka vozidel v kategorii N1 u japonské značky Nissan vychází z osobních a terénních modelů, které představují pestrou paletu vozidel. K dispozici jsou modely od Nissanu Qashqai přes vozy SUV Pathfinder, Murano, X-TRAIL, nebo Patrol, které se cítí nejlépe v terénu. Nissan ale nabízí také typové řady Primastar, Interstar, Cabstar a Atleon, které jsou již plnohodnotnými užitkovými a nákladními vozy. Na letošním AUTOTECU se české veřejnosti představí také koncept NV200, který byl poprvé vystaven na podzim na tokijském autosalonu. Další novinkou, kterou Nissan v Brně uvede je inovovaný Pick-up NP300.

 

PEUGEOT

Nabízí na českém trhu širokou škálu lehkých užitkových vozidel od nejmenšího modelu 107 XA až po vozy Boxer. Do této nabídky patří ale také další vozy, které jsou přestavovány pro kategorii N1 umožňující odpočet DPH, jako je například modelové řada 407 SW, 807, nebo 4007. Novinkou mezi lehkými užitkovými vozy značky Peugeot pro letošní rok je modelová řada Bipper, která nabízí v kategorii malých dodávek výjimečný poměr vnějších rozměrů a objemu pro náklad.

 

 

RENAULT

Nabídka vozů francouzské automobilky Renault v kategorii N1 umožňující odpočet DPH začíná u nových vozů Clio Grandtour, pokračuje přes Grand Modus, Mégane Grandtour , Scénic , novou Lagunu až k modelům Espace. Novinkou bude Renault Kangoo, který navazuje na úspěchy svého předchůdce.

 

 

SUZUKI

Japonský výrobce nabízí v úpravě N1 již svůj nejmenší model Swift. Další v nabídce je vůz Ignis a také crossover Suzuki SX4.  V kategorii menších terénních vozů najdeme modelovou řadu Jimny. Grand Vitara je pak nabízena již ve své třetí generaci, kdy čerpá z dědictví a spojuje to nejlepší z předcházejících modelů s nejmodernějšími technologiemi současnosti.

 

 

ŠKODA

Ve statistikách registrací lehkých užitkových vozidel najdeme jako nejprodávanější automobily ty, které nosí na svých kapotách značku Škoda. Nabídka začíná u nových modelů Fabia a přes Octavie kombi a Octavia Tour kombi sahá až k modelové řadě Roomster. Roomster se také stal základem pro dvoumístný užitkový automobil Škoda Praktik, který nabízí nákladový prostor o objemu až 1 900 litrů.

Hlavní novinkou v expozici automobilky Škoda bude nový vůz Superb, který se krátce po zahájení sériové výroby představí v Brně také jako studie lehkého užitkového automobilu kategorie N1.

 

 

VOLKSWAGEN

Nabídka lehkých užitkových vozidel značky Volkswagen je velmi široká a začíná u malých vozů Fox a Polo a pokračuje přes Golf, Golf Variant, Golf Plus, Passat Variant, Touran, Sharan až po modely SUV Tiguan, Touareg a konečně pravověrné malé užitkové a nákladní vozy Caddy, Caddy Maxi, Transporter, Multivan a Caravelle.  Jako novinka se bude v Brně prezentovat VW Caddy Maxi.

 

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose