www.car.cz
 

SEAT vede po osmi závodech šampionát WTCC
     2.6.2008 17:30 - tisková zpráva


STUPNĚ VÍTĚZŮ PRO SEAT V OBOU NEDĚLNÍCH ZÁVODECH

 

Oba závody šampionátu WTCC, které se v neděli jely ve francouzském Pau, skončily dobrými výsledky pro SEAT. Yvan Muller, Jordi Gené a Rickard Rydell vystoupili na stupně vítězů a přispěli tak k udržení vedoucí pozice SEATu v průběžném pořadí poháru konstruktérů. Vedoucí jezdec průběžného pořadí Gabriele Tarquini (SEAT) nastupoval do závodů s největším hmotnostním hendikepem, ale čtvrtým a pátým místem v závodech si své první místo drží i po sedmém a osmém závodě v Pau.

 

Dramatická nehoda po startu prvního závodu přiměla vedení podniku k zastavení závodu, neboť trať byla havarovanými vozy zcela zablokována. Pierre Yves Coarthals a Oscar Nogués byli nuceni odstoupit, Tiago Monteiro měl poškozený vůz. Po opakovaném startu unikl Farfus (BMW) a vedl před Yvanem Mullerem (SEAT) a Jordi Geném (SEAT) startovní pole až do cíle. Dramatický souboj svedli Gabriele Tarquini a Rickard Rydell s Robertem Huffem (Chevrolet) o čtvrté místo. Nakonec se ale oba jezdci SEATu podlehli díky méně opotřebeným pneumatikám na voze Huffa v závěru závodu.

 

Druhý závod startoval za hustého deště za safety carem. Vedení se ujal Priaulx (BMW) a Larini (Chevrolet), následovaní Rydellem, Tarquinim a Geném na SEATech. Během závodu, který se odehrával za obtížných podmínek (hustý déšť), vyčkával Rydell na třetím místě na chybu soupeřů, která však nepřišla. Tarquini se držel na čtvrtém místě s odstupem až do cíle, zatímco Gené musel zajet do boxů kvůli pneumatice, což jej stálo dobré umístění. Díky tomu poskočil alespoň Yvan Muller na bodované sedmé místo.

 

Yvan Muller (SEAT León TDI, startovní číslo 12), v závodech druhý a sedmý, po závodech řekl: “Tento víkend pro nás nebyl špatný uvážíme-li, kolik zátěže jsme v našich autech vozili. Ale nemůžeme být úplně spokojení s výsledky. Měli jsme vystoupit na nejvyšší stupeň vítězů, ale na to si musíme počkat do příštího závodu do Brna".

 

Pátý letošní závodní víkend se uskuteční v České republice, na brněnském Masarykově okruhu 14. a 15. června 2008.

 

 

2008 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 8 závodech

Pořadí značek

1. SEAT                   115 bodů

2. Chevrolet             85 bodů

3. BMW               81 bod

 

 

Pořadí jezdců

1. Gabriele Tarquini (SEAT)    45 bodů

2. Yvan Muller (SEAT)         38 bodů

3. Rickard Rydell (SEAT)  37 bodů

4. Andy Priaulx (BMW)          33 body

5. Jordi Gené (SEAT)      30 bodů

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2008- SEAT ve francouzském Pau, foto týmu

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose