www.car.cz
 

Brno hostí Red Bull Káry! Již za dva týdny ve Farince
     4.6.2008 11:03 - tisková zpráva


RED BULL KÁRY V BRNĚ

Milujete rychlost, vzrušení, napětí před startem, potlesk davu podél závodní dráhy? Nebojíte se řezat zatáčky a používat brzdy Vás fakt nebaví? A navíc jste ještě kreativní, řemeslně zruční a všem chcete ukázat, co dokážete? Tak potom nesmíte chybět na třetích závodech Red Bull Kár, které se uskuteční 22. června 2008 v Brně.

Moravská metropole bude v letošním roce hostit další z významných podniků pro jezdce i konstruktéry, oproti závodům WTCC, DTM či Moto GP však v závodě nebude rozhodovat dosažený čas, ale kreativní pojetí soutěžního vozu. Šanci zúčastnit se má každý nadšený konstruktér se svým týmem, jež do 28. dubna zaslal organizátorům přihlášku a nákres své káry. Hledají se pro ně odvážní jezdci a konstruktéři se smyslem pro vtip, kteří navrhnou a sestrojí bezmotorovou káru a potom se s ní spustí na trať plnou ostrých zatáček a nadšených diváků.

Tak co? Probudil se ve Vás legendární konstruktér F1 Colin Chapman anebo snad šampión Jackie Stewart či Michael Schumacher? Začít se však musí nejdříve v garáži či dílně, až potom přijde na řadu závodní dráha. Vaše nadupaná kára dostane na startu zelenou, jakmile splní základní pravidlo: může se pohybovat jen účinkem vlastní váhy. Nejsou tedy povoleny žádné mechanické pomůcky jako motor, pedály či pádlo. Kára musí mít funkční brzdy a řídící mechanismus. Brzdění nohami a udržování směru pomocí rukou je přísně zakázané i pekařům a bobařům.

Na druhou stranu krášlení a tuning jakéhokoli druhu jsou povoleny a vřele vítány! Tak podpořte svoji originalitu a styl, nenechte však ozdobné prvky negativně zasahovat do řízení káry, každá totiž musí projít technickou kontrolou. Tým může mít maximálně čtyři členy včetně řidiče. V káře smí jet nejvýše dvě osoby. Trojka v jakékoli kombinaci není povolena.

Porota složená ze známých osobností bude hodnotit káry podle následujících kritérií: kreativita, celkový dojem, výsledný čas. Možnost přihlášení a Více info na www.redbullkary.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Testy na 24 hod Le Mans 2008 a naši, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose