www.car.cz
 

Ibiza se nyní představuje jako sportovní kupé
     4.6.2008 16:43 - tisková zpráva


  • První sedmistupňová převodovka DSG v tomto segmentu
  • Doplnění palety motorů o jednotky 1.4 TDI/59 kW (80 k) a 1.9 TDI/66 kW (90 k)

 

Příchod nové Ibizy SportCoupe ještě více posílí sportovní charakter a image nedávno představené čtvrté generace této nejúspěšnější modelové řady značky SEAT. Ibiza SportCoupe zaujme fascinujícím designem karoserie, jasně odkazujícím na ženevský koncept Bocanegra. Samozřejmostí jsou mimořádně dynamické jízdní vlastnosti podpořené širokou nabídkou motorů, která nyní nově zahrnuje také úsporné vznětové motory 1.4 TDI/59 kW (80 k) a 1.9 TDI/66 kW (90 k).

 

Kromě toho se v tomto segmentu poprvé objeví inovativní sedmistupňová převodovka DSG, s níž nová Ibiza získává ještě rychlejší reakce a umocnění již tak výjimečného jízdního komfortu.

 

Vrozené sportovní geny značky SEAT se v nové Ibize SportCoupe projevují na první pohled. Linie a proporce kompaktní karoserie kupé s délkou 4,034 metru a výškou jen 1,428 metru plně odrážejí temperament, agilitu a komfort vozu, který bude jako doma ve městě i při vysokých rychlostech na dálnici. Rovněž nová podvozková platforma koncernu Volkswagen podporuje dynamické kvality a nekompromisní jízdní vlastnosti nového SEATu Ibiza SC.

 

Design, kvalita a preciznost jsou tři hlavní atributy, které charakterizují nový model španělské značky. Nejvýraznějším prvkem je nový designerský styl „Arrow Design“, na první pohled rozpoznatelný díky nižšímu uložení hlavních světlometů a masky chladiče, což vozu dodává dravě sportovní výraz.

 

K pečlivě zpracovaným detailům interiéru nové Ibizy SC patří například přístrojová deska, výstupy ventilace a středová konzola, která nese ovládací panel audiosystému, zatímco připojení Bluetooth lze ovládat tlačítky na sloupku řízení.

 

První převodovka DSG v tomto segmentu

 

Nový SEAT Ibiza SportCoupe ve verzi 1.6/77 kW (105 k) je poprvé v tomto segmentu vybaven novou sedmistupňovou převodovkou DSG, což novinku španělské automobilky staví výrazně nad konkurenci.  Sportovní vlastnosti nové Ibizy se zde pojí s komfortem a spolehlivostí jedné z nejúčinnějších automatických převodovek na trhu.

 

Díky kratším převodům prvního a druhého stupně a menším rozestupům mezi jednotlivými převodovými poměry dopomáhá tato nová dvouspojková automatická převodovka Ibize k lepší akceleraci. Kromě toho je toto řešení zárukou pozoruhodně nízké spotřeby paliva, neboť sedmý převodový stupeň je ideální pro jízdy na dlouhé vzdálenosti vysokou rychlostí.

 

Agilní, přitažlivá a dynamická Ibiza SportCoupe se bude vyrábět výhradně v továrně SEAT Martorell nedaleko Barcelony a bude se dodávat ve třech stupních výbavy – Reference, Stylance a Sport. Stejně jako u pětidveřové verze, nová Ibiza SportCoupé zaujme mimořádně bohatou sériovou výbavou již u základního modelu a cenově velmi atraktivní nabídkou výbavy na přání . V blízké budoucnosti se tento vůz objeví také v ekologické verzi ECOMOTIVE a ve sportovních variantách FR a Sport.

 

Na český trh bude nová Ibiza SportCoupe uvedena na podzim tohoto roku. Cena zatím nebyla stanovena.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2007 objektivem Ladislava Kuruce

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose