www.car.cz
 

Kopná bude pro Poživila přípravou na Bohemii
     tisková zpráva


Sprint bude navíc přípravou na Rallye Bohemia
Kvůli třetímu podniku šampionátu se Milan Poživil vrátil z Eura 2004
 
Stejně jako do předchozích dvou soutěžích, také do třetího podniku mistrovství České republiky ve sprintrallye vyjede dvojice Milan Poživil – Radek Ježek s ambicemi na obsazení některé z medailových pozic v klasifikaci třídy A do 1600 ccm. V Impromat rallyesprintu Kopná bude ústecko-liberecká posádka startovat opět v týmu Defend-Lock motorsport s vozem Škoda Felicia Kit Car 1600, s nímž letos už jednou vybojovala stříbro.
 
Do dějiště třetího mistrovského sprintu Milan Poživil přicestuje rovnou z Portugalska, kde v posledních dnech sledoval fotbalové mistrovství Evropy. „Ještě shlédnu poslední zápas českých reprezentantů v základní skupině a pak se vrátím,“ sliboval na začátku týdne čtyřicetiletý jezdec coby fotbalový fanoušek. „Pojedu z Pyrenejského poloostrova rovnou na Valašsko, kde se sejdeme s Radkem a hned vyjedeme do tréninku,“ prozradil svůj plán návratu a přípravy na soutěž pilot.
 
Na rychlostních zkouškách v okolí Slušovic, kde se třetí mistrovský rallyesprint koná, budou Poživil s Ježkem bojovat se stejně počtenou konkurencí, proti jaké nastoupili do druhého podniku šampionátu. Ve skupině bude mít posádka opět tři desítky soupeřů, z nichž třetina bude tvořena konkurencí ve třídě A do 1600 ccm. „Odpovídá to našim předpokladům. Očekávali jsme, že oproti první soutěži mistrovství bude ve druhém podniku startovní pole početnější a silnější a stejné to bude i ve zbývajících pěti sprintech,“ uvedl Milan Poživil, ale upozornil, že cíle posádky a týmu se tím nikterak nesnižují.
 
 „Opět se budeme snažit dosáhnout na body za některou z medailových příček,“ připomněl jezdec a dodal: „Na rozdíl od řady soupeřů startujeme po více než měsíční pauze, takže první kilometry budou především na rozjetí a postupně bychom měli přidávat na rychlosti. Soutěž je pro nás navíc přípravou na Rallye Bohemia, která je z našeho pohledu velice prestižní, přestože není součástí rallyesprintového mistrovství.“
 
Tisková zpráva

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose