www.car.cz
 

Trucky : Marcus Bosiger minulost neřeší!
     5.6.2008 20:22 - tisková zpráva


Bosiger minulost neřeší!

Přestože úřadující mistr Evropy Markus Bosiger odjížděl do Misana s cílem "zmocnit" se vedoucí pozice v truckovém šampionátu, podařilo se mu stáhnout z vedení stájového kolegy Davida Vršeckého pouhé tři body. V Albacete se by se však podobnému výsledku podle vlastních slov rozhodně nebránil!

Švýcarský jezdec v českých službách je ale zároveň srozuměn s vynikající formou českého jezdce. "David se jevil velmi dobře na testování v Nogaru a řečeno slovy fotbalistů načasoval na úvod sezóny dokonale formu. Pokud ovšem získám v každém závodě 50 bodů jako v Misanu, nepochybně titul obhájím," tvrdí Markus, který si je vědom Vršeckého dominance v Albacete. V předchozích šesti pohárových jízdách totiž David dvakrát zvítězil a jednou dojel na druhém místě. Nejlepším Bosigerovým výsledkem je naopak skromné druhé místo z loňského sobotního závodu.

"Mechanici mi říkali, že jsem jediným jezdcem na Buggyře, který v Albacete nevyhrál. Budu se s tím snažit něco udělat," odvětil Bosiger, který přišel loni o vítězství v důsledku velmi pochybné penalizace za postartovní kolizi s domácí hvězdou Antoniem Albacetem. Na toto téma ale odmítá veškeré diskuse. "Mám dobrou zásadu nevracet se k věcem, které stejně nemůžu ovlivnit. Každý závod pro mě končí poté, co projedu cílem. A jelikož mě zajímá pouze můj výkon, konzultuji s inženýry a Davidem telemetrické údaje. Rozhodně ale neztrácím čas a energii řešením toho, co by se stalo kdyby…"


Fotbalová válka nehrozí!
Zhruba hodinu po dojezdu sobotního pohárového závodu v Albacete bude zápasem domácího Švýcarska s naší reprezentací zahájen evropský fotbalový šampionát. Přestože česko-švýcarská dvojice David Vršecký – Markus Bosiger z nejúspěšnějšího truckového týmu současnosti Buggyra International Racing Systém bude utkání pochopitelně sledovat, konečný výsledek klání se na jejich vztazích nikterak neprojeví!

"Že bych v případě naší prohry v neděli Markuse pěkně trefil? To skutečně nehrozí. Zase až tak moc fotbal neprožívám," potvrdil David Vršecký, který začne fotbalovou realitu vnímat až po odjetí pohárového závodu. "Do té doby se soustředím pouze na závod, ve kterém byl rád zopakoval vítězné výsledky z předchozích sezón. Škoda, že nehrajeme se Španělskem, Německem nebo Rakouskem. V případě výhry našeho týmu bych velmi rád zašel na kus řeči k Albacetemu, Hahnovi nebo Allgauerovi. Na Markuse budu hodný."

Prakticky stejný přístup má k mistrovství starého kontinentu i Markus Bosiger. "Nevím jak David, ale mechanici budou zápas určitě prožívat. Navíc Češi budou v depu v jednoznačně převaze. V nejhorším se schovám do svého karavanu," žertoval Bosiger, který si ovšem nepřipouští prohru svého týmu. "Za ideální bych považoval remízu. Myslím si ale, že vyhrajeme o gól. Přece jen hrajeme doma, v kvalifikaci na MS jsme dokázali porazit i Turky." David Vršecký naopak věří našemu týmu. "Z toho co jsem viděl a četl jsem usoudil, že nebudeme zrovna favority. Ale určitě o gól vyhrajeme."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   AGROTEC New Holland rally Hustopeče 2008 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose