www.car.cz
 

Lužické hory : Jan Sýkora překvapil absolutním prvenstvím !!
     19.5.2008 21:28 - tisková zpráva


Thermica Rally Lužické hory 2008 je v cíli

V sobotu 17. května krátce po sedmnácté hodině utichly zvuky závodních motorů účastníků 11. ročníku Thermica rally Lužické hory 2008. Po průjezdu cílovou rampou se všechny vozy, které soutěž dokončily, přesunuly na okraj Hrádku nad Nisou do uzavřeného parkoviště v rekreačním areálu Kristýna.

Jaký ten letošní ročník, započítávaný zejména do Mio GPS M ČR ve sprintrally, Lausitz Cupu a K4 poháru ČR v rally, byl? Mnohé vyjádřila slova dvou úspěšných jezdců, Josefa Semeráda a Petra Hozáka, na závěrečné tiskové konferenci: „Byla to soutěž nesmírně těžká, se střídáním povrchů, rytmů, rychlých i technických pasáží. Tratě na „Lužičkách“ patří k těm nejhezčím v ČR. Velký dík patří těm, kteří se na přípravách a zebezpečení soutěže podíleli.“

Ze sto padesáti tří přihlášených bylo do soutěže převzato 133 a po více jak sedmdesáti kilometrech rychlostních zkoušek bylo klasifikováno čtyřiaosmdesát dvojic. Výsledky jsou všeobecně známy. Jan Sýkora s Martinou Škardovou vystrkovali růžky v Trojmezí už vloni, ale ani oni určitě nepočítali v tak silné konkurenci s absolutním prvenstvím.

Stejně velkou radost v cíli projevovali i přítomní zástupci hlavního patrnera soutěže firmy Thermica, do jejichž barev byl vítězný vůz „oblečen“. Přes odstoupení několika předních posádek – Drotára s Bánocim, Petáka s Joskou nebo Běhálka s Černohorským, také další posádky podaly vysoce kvalitní sportovní výkony a patří jim za to velké uznání. Ti nejlepší převzali krásné skleněné poháry z Nového Boru a ceny od firmy OMA.CZ.

I když došlo ke dvěma haváriím se zraněním, většinou byla příčinou odstoupení posádek technická závada na vozidle. Zraněna byla také odletivším kamenem divačka na RZ 1, ale zdravotně je již OK. A právě tři zmíněné nehody měly za následek částečné narušení časového harmnonogramu, neboť bylo samozřejmě nezbytné kvalitně vyřešit vzniklé situace. Bezprostředně po ukončení soutěže bylo kladně hodnoceny zejména zajímavé úseky rychlostních zkoušek ( nízký rychlostní průměr,který nepřekročil 100 km/hod ), kvalitní zajištění bezpečnosti a dobrá spolupráce s policií.

Při pohledu do seznamu přihlášených do 2. ročníku Lausitz Cupu je patrný zvýšený zájem o tento mezinárodní pohár ( i když letos Thermica rally kolidovala se soutěží v Německu ). Přihlásilo se jich více jak padesát a v Hrádku bylo klasifikováno 31. Také zájem diváků byl velký a bylo vidět, že jsou po rally na Frýdlantsku a Hrádecku „hladoví“.

Atraktivnost soutěže zvýšila také velkoplošná obrazovka s komentovaným místem na začátku hrádecké rychlostní zkoušky, velký zájem byl rovněž o propagační materiály s logem soutěže a Lužického poháru – mikiny, trika, čepice a knihu Muž z horkého sedadla věnovanou kariéře Jana Krečmana.

Přestože od ukončení Thermica rally Lužické hory 2008 uplynuly pouze desítky hodin, organizační výbor již bude jednat o horké novince 12. ročníku v podobě nové, velice atraktivní rychlostní zkoušky.


Hrádek nad Nisou 19. 5. 2008 Pavel Vydra
Tiskové středisko TRLH


 
 
Fotogalerie:   Agrotec New Holland Rally Hustopeče 2008 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose