www.car.cz
 

Martin Prokop po úvodní etapě na Sardinii vede mezi juniory
     17.5.2008 22:10 - tisková zpráva


Po pátečních šesti měřených úsecích se posádka Jipocar Racing Teamu ujala na Rally Sardinia vedení. Mezi juniory vyhrálo české duo dvě z celkových šesti rychlostních zkoušek, které byly na programu úvodního soutěžního dne.

Do čela se Martin Prokop dostal zejména díky nejrychlejším časům v obou průjezdech nejdelší vložky celé soutěže. Na druhého v pořadí Michala Kosciuszka má náskok pouhých 3,7 sekundy. Dosavadní lídr šampionátu JWRC Francouz Ogier byl nucen v průběhu soutěže z pátého místa odstoupit.

Jediní čeští zástupci na startu začali v úvodu velmi svižně, což potvrzují i Martinova slova po dojetí do cíle první etapy: "Šli jsem do toho naplno, rozhodně to nešetříme i vzhledem k vývoji za námi. Jen škoda dvou zbytečných ztrát, které jsme nabrali. Nebýt nich, bylo by to daleko lepší.

Předjíždění vozu před námi na poslední dnešní vložce nás stálo asi deset vteřin, další časovou ztrátu pro nás znamenal prach na jedné z předchozích vložek. Nicméně auto je připravené velmi dobře a funguje zatím v pořádku, pouze ráno nás trochu zlobilo řízení, " hodnotí dosavadní průběh pilot Jipocar Racing Teamu.

„V sobotu pojedeme stejně jako dnes. V odpoledních hodinách by se mělo ale zhoršovat počasí, kdy se očekává déšť, já osobně spíš dávám přednost suché trati. Uvidíme,“ doplňuje k druhému soutěžnímu dni Martin.

V sobotní etapě čeká na účastníky dalších šest měřených úseků, ten první z nich „Punta Pianedda“ startuje v 09:39.


Top 3 v JWRC (po 1.etapě)
1. Martin Prokop (CZ - Citroën C2) 1:40:58,5 2. Michal Kosciuszko (PL - Suzuki Swift) +3,7 sec 3.Patrik Sandell + 42,1 sec.


Jipocar Racing
www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Korsika 2007a Martin Prokop, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose