www.car.cz
 

Jedu si ani nevím jak a kolikátkou ... Radar (taky) na BVV
     5.6.2008 22:24 - tisková zpráva


projekt prevence dopravní nehodovosti zaviněné nepřiměřenou rychlostí)

V areálu výstaviště Veletrhy Brno a.s. budou strážníci Odboru prevence a Dopravní jednotky Městské policie Brno nabízet motoristům nadstandardní a neplacenou službu, prostřednictvím které si mohou řidiči motorových vozidel porovnat údaje o dosažené rychlosti zjištěné na tachometrech svých vozidel s údaji, které zaznamená radar městské policie využívaný při kontrolních akcích Dopravní jednotky.

Vzhledem k tomu, že nepřiměřená rychlost je častou příčinou tragických dopravních nehod, je nabízená služba vstřícným krokem strážníků, kterým chtějí přispět k prevenci dopravní nehodovosti na našich silnicích. V určeném měřícím bodu, kde motoristé dosáhli rychlosti 50 km/h byla dosažená rychlost změřena radarem Dopravní jednotky MP. Změřený údaj poslouží motoristům k ověření případné odchylky, která je sice technicky možná, nicméně při posuzování naplnění skutkové podstaty přestupku je údaj změřený radarem směrodatný.

Akce by tak měla přispět ke zvýšení odpovědnosti řidičů při respektování pravidel silničního provozu a současně i eliminaci nepříjemných situací při projednávání přestupků. Na informačním stanovišti získají motoristé i další užitečné informace o posledních změnách zákona, bodovém systému a další informace související s problematikou prevence dopravní nehodovosti.

K praktickému vyzkoušení zde budou i ukázky alkotestů určených pro širokou motoristickou veřejnost, jejichž používáním mohou odpovědní řidiči snížit rizika spojená se zbytkovým alkoholem v organismu.

Období a frekvence: od 5.7.2007 do 30.8.2007 / SOBOTA - lichý týden / 14,00 hod.-18,00 hod.

Datové vymezení: 5.7., 19.7., 2.8., 16.8., 30.8.

Místo konání: BVV – BRÁNA Č. 9, vjezd z ulice Bauerova

BVV


 
 
Fotogalerie:   Testy na 24 hod Le Mans 2008 a naši, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose