www.car.cz
 

Parádsasvár v Maďarsku hostil KW Berg Trophy
     9.6.2008 23:27 - tisková zpráva


Do Maďarska zavítal o tomto víkendu seriál KW Berg-Trophy International 2008 a to konkrétně do lázeňského městečka Parádsasvár. Na úpatí pohoří Mátra se sjelo 60 jezdců z Maďarska, České republiky, Slovenska a Polska, aby bojovali o další důležité body nejenom do mezinárodní části seriálu, ale i do KW Berg-Trophy Regional East. Suverénem celého víkendu byl Miloš Zmeškal s Dallarou F3, který se dvěmi vítězstvími dostal znovu do vedení celkového pořadí. V sobotu druhý byl Michal Novický s Fasterem Ninja, který byl se svým umístěním velmi spokojený: „Závody jsou velmi pěkné, až na organizaci.

 

Kdyby byl lepší povrch silnice, tak je to skvělá trať. Skončit za Milošem Zmeškalem je výsledek, co více si přát. Diváci byli skvělí, formule funguje, mechanici špičkoví“. Třetí byl Martin Šípek (BMW M3 VPT), před závodem v Maďarsku vedoucí jezdec seriálu. Nedělní umístění si oba jezdci vyměnili a nepustili mezi sebe další jezdce. V sobotu nepříjemně atakoval tyto dva jezdce zejména Antonín Daniel (BMW M3) a domácí János Farkas (Subaru Impreza WRX), v neděli zase Karel Moural (Ralt F3) a Tomáš Bek (Renault Clio). V jednotlivých třídách na sebe upoutal souboj Michala Kretze (Honda Civic) s maďarskou invazí vozů Lada v E1-1600.

 

První den udolal nejrychlejšího z nich Pétera Kriszána o 0,572 sekundy, ale v neděli svoji pozici neudržel a skončil druhý o 1,5 sekundy: „Trať byla pěkná a technická. Souboj s maďarskými jezdci je zajímavý a takové souboje mě velmi baví. Organizace tady vázla, ale jinak jsme velmi spokojeni“. V sobotu bylo horko nejenom na závodišti, ale i ve třídě E1+2000.

 

Po první jízdě vedl János Farkas před Martinem Šípkem o 0,058 sekundy, další dvě sekundy byl za nimi Antonín Daniel. Maďarský jezdec, hodně namotivovaný domácími fanoušky, tlak nevydržel, udělal jezdeckou chybu a propadl se i za Daniela. V neděli si Šípek svoji první pozici již hlídal, ale Farkaš vrátil sobotní prohru Danielovi a skončil druhý. Velmi překvapivý byl boj ve třídě S-2000, kde zkušený Tomáš Bek odolával mladému Stanislavovi Firtlovi jr. (oba Renault Clio). V sobotu se mu to ještě povedlo, ale v neděli již prohrál a skončil druhý za stále se lepšícím juniorem.

 

Závodní víkend probíhal ve velmi přátelské atmosféře, při zájmu velkých davů diváků v krásném prostředí pohoří Mátra, ale nevyhnul se mnoha zmatkům domácích pořadatelů, způsobených zejména jazykovou bariérou. Celý kolotoč KW Berg-Trophy se přesouvá na Slovensko, kde již tento víkend budou jezdci bojovat v Breznu na kopci Čierny Balog. 

Přihlášky III.Seat Divácká 13

Již třetí ročník závodů automobilů do vrchu bude připraven v obci Diváky nedaleko Hustopeče. Závod se uskuteční 5. a 6. 7. v rámci KW Berg-Trophy International 2008 a Regional West 2008 na trati dlouhé 2600 metrů. Depo bude tradičně na náměstíčku v obci a start u obecního úřadu. Trať je na silnici ve směru Diváky – Hustopeče a bude nově osazena 200 metry nových svodidel ve dvou krizových zatáčkách, které dělaly problémy mnoha jezdcům.

Pro jezdce jsou za denní startovné 1200,- Kč připraveny dvě tréninkové a tři závodní jízdy! Do výsledků se započítává součet dvou nejlepších jízd. Přihlášky budou spuštěny od 5. 6. a včetně dalších informací k závodu jsou k dispozici na www.berg-trophy.cz.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Milovice - MČR v driftech, foto BPA Mir. Kopeček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose