www.car.cz
 

«Jezděte zeleně», apelují na řidiče Bridgestone a FIA
     9.6.2008 23:29 - tisková zpráva


Nová globální ekologická iniciativa: "Make Cars Green"

Pro ekologičtější motorismus a zachování zdravého životního prostředí budoucím generacím

Společnost Bridgestone Corporation (dále jen Bridgestone) bude spolupracovat s Mezinárodní automobilovou federací FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) na nové ekologické kampani nazvané „Make Cars Green“. Jako globální partner federace FIA zajistí Bridgestone podporu a propagaci tohoto projektu po celém světě.

Cílem iniciativy Make Cars Green (název lze volně přeložit jako «Jezděte zeleně ») je omezení negativních dopadů motorismu na životní prostředí. Její organizátoři toho chtějí dosáhnout ve spolupráci s oficiálními autokluby v každé zemi popularizací ekologičtějšího a úspornějšího chování u řidičů. Kampaň Make Cars Green bude po celém světě zdůrazňovat „10 zásad ekologičtějšího motorismu*“, které by měly řidiče přesvědčit, aby během své jízdy „mysleli zeleně“. Bridgestone oznámí podrobnosti svého projektu v nejbližší době.

Ochrana životního prostředí je jedním z nejzávažnějších problémů současného světa. Skupina Bridgestone rozšiřuje a zdokonaluje své snahy směřující k zachování zdravého životního prostředí budoucím generacím. Tato spolupráce s Mezinárodní automobilovou federací FIA je skvělou příležitostí k posílení globálního dosahu ekologických iniciativ firmy Bridgestone.

10 zásad ekologičtějšího motorismu
1. kupujte ekologické produkty
2. své cesty si pečlivě plánujte
3. pravidelně a často kontrolujte tlak v pneumatikách
4. nejezděte se zbytečným nákladem a omezte jízdy se střešními nosiči
5. před odjezdem nezahřívejte motor na volnoběh
6. zapínejte klimatizaci jen v případě nutnosti
7. zrychlujte pozvolně a udržujte stálou rychlost jízdy
8. využívejte brzdění motorem
9. nenechávejte svůj motor zbytečně běžet na volnoběh
10. kompenzujte své emise CO2
*Piloti Formule 1 podpořili kampaň Make Cars Green na Velké ceně Austrálie, prvním podniku sezóny 2008.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   ADAC HAIGO historic © V. Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose