www.car.cz
 

Lukáš Pešek v Assenu nezačal nejlépe
     tisková zpráva


Lukáš Pešek v Assenu -  Gaulioses TT Assen 2004

Mistrovství světa silničních motocyklů se přesunulo ze slunného Španělska na sever do holandskéo Assenu, na jeden z nejhezčích, ale také nejobtížnějších okruhů, na kterých se jede seriál mistrovství světa. Již se stalo tradicí, že Gauloises TT Assen je závod, který je vždy značně ovlivněn počasím a ani letos tomu zřejmě nebude jinak, neboť již od rána vál na okruhu v Assenu vítr, padal mírný déšť a teplota se držela těsně nad 10°C. Navíc předpověď pro příští dva dny neslibuje nic jiného, než proměnlivé, větrné počasí s četnými srážkami a nízké teploty.

Dnešní ranní trénink i odpolední kvalifikace třídy 125cc se jely na mokré trati a byly poznamenány velkým množstvím pádů. Lukáš Pešek nastoupil do kvalifikace s cílem zopakovat úspěch z minulého závodu v Katalánsku a vybojovat si opět výbornou startovní pozici. Navíc na trati, kterou opět dobře zná a v minulosti ji již několikrát navštívil. I Lukáše však dnes potkal pád jak na konci ranního tréninku, tak na konci odpolední kvalifikace. V obou případech v posledním kole, když podle mezičasů zajížděl svůj nejlepší čas.

V dopoledním volném tréninku Lukáš odjel celkem 14 kol a postupně zlepšoval svůj čas až na 2:32,575, který zajel ve 13. kole a zařadil se na 21. pozici v hodnocení ranního volného tréninku. Před začátkem odpolední kvalifikace na chvíli ustal déšť a počasí dalo malou naději na výrazné zlepšení ranních tréninkových časů. Lukáš Pešek v průběhu odpolední kvalifikace odkroužil na okruhu v Assenu 10 kol a průběžně zlepšoval svůj čas až na výsledných 2:27,056. Oproti času z ranního volného tréninku se zlepšil o více než 5 sekund, nicméně v celkovém hodnocení kvalifikace se umístil na 20. pozici a od prvního jezdce, kterým je po dnešku H. Barbera, jej dělí 4,3 sekundy.

Dnešní kvalifikaci jsem nezvládl zrovna nejlépe. Málo jsme se soustředil a projevilo se to na časech. Věřil jsem, že mi to na morku půjde líp. Zrychloval jsem až ke konci, ale v posledním kole mi podklouzlo přední kolo a upadl jsem prakticky ve stejném místě, jako při ranním tréninku. Sice jsem se od rána zlepšil o 5 sekund, ale nestačilo to ani na první patnácku. Zítra to musím dohnat, jen doufám, že počasí bude aspoň takové, jako dnes.“ Řekl Lukáš po kvalifikaci.


- AMD -

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose