www.car.cz
 

Český konstruktér ve finále “2008 Altran Engineering Academy”. Nyní na stáž do F1
     11.6.2008 09:57 - tisková zpráva


Tomáš Dynybyl, 24, čerstvý absolvent pražského ČVUT má šanci zvítězit v mezinárodním kole soutěže a získat půlroční stáž v týmu ING Renault F1.

I letos přesvědčil talentovaný mladý konstruktér porotu, že jeho projekt předčí projekty soupeřů ze Slovenska a Polska. Věřme, že Tomáš Dynybyl půjde ve stopách Josefa Dubského, vítěze Altran Engineering Academy z roku 2007, a získá půlroční stáž v týmu ING Renault F1.

 

Středoevropské finále soutěže probíhalo v pondělí 9. června na půdě ČVUT. 3 nejlepší kandidáti z nových zemí EU měli možnost představit své projekty na zlepšení výkonu strojů F1. Slovenka Anna Mražiková představila nápad na zlepšení vlastností materiálu žíháním. Grzegorz Kiersnowski z Polska navrhnul snížení odporu vzduchu tím, že upravil tvar vstupních otvorů sání. Tomáš Dynybyl představil ambiciózní projekt technické změny motoru, která umožňuje snížení spotřeby benzínu bez ovlivnění výkonu.

 

Tomáš Dynybyl si tak zajistil letenku do městečka Enstone (VB), kde 30. června proběhne mezinárodní finále. Tam bude mít možnost představit svůj projekt specialistům z oddělení R&D týmu F1 ING Renault. Soupeři mu budou 5 kolegů z Německa, Brazílie, Španělska, z Itálie a Francie. Porota bude složená ze Senior Konzultantů Altranu. Předsedat jí bude Robin Tuluie, šéf R&D týmu F1 ING Renault.

 

Vítěz získává šestiměsíční stáž v R&D centru Renault formule 1 (Enstone) s bydlením poblíž Oxfordu, služební auto. Během stáže ho bude plně podporovat jeden z konzultantů Altranu a pomáhat mu ze zajímavé příležitosti vytěžit maximum.

Josef Dubský, loňský vítěz, se účastnil pondělního středoevropského finále jako člen poroty. Všechny kandidáty přivítal zmínkou o jeho zkušenosti v týmu F1: “Před rokem jsem na tom byl stejně jako vy. Tehdy jsem si nedokázal představit , jaké to je být součástí světa F1. Účast v Altran Engineering Academy překonala moje očekávání a byla pro mě výbornou přiležitostí.”

 


 

Altran Engineering Academy

Tato mezinárodní soutěž byla založená před pěti lety v rámci technologického partnerství společnosti Altran a ING Renault F1 Team a je jedinečnou iniciativou s jasným cílem: dát příležitost mladým talentům. Soutěž se již podruhé koná také ve střední Evropě a je otevřena všem studentům a čerstvým absolventům, kteří se rádi učí, mají zájem získat praktické zkušenosti a rádi by pronikli do jinak uzavřeného světa Formule 1.

Soutěž každoročně přitahuje stovky mladých uchazečů z nejlepších univerzit a škol na celém světě. Ing. Josef Dubský je čtvrtým vítězem AEA.

Technologické partnerství Altran - ING Renault F1 Team

Altran podporuje Renault F1 tým od roku 2002 poskytováním řešení z různých inženýrských specializací včetně elektroniky, logistiky, řízení kvality a projektového managementu. Altran přispívá k vývoji podvozků v Enstonu ve Velké Británii a k vývoji motorů ve Viry-Châtillon poblíž Paříže.

O Altranu

Altran je evropským lídrem v poskytování konzultanstských služeb v oblasti inovace a technologie. Více než 17 500 konzultantů na celém světě pokrývá široký rozsah inženýrských specializací. Altran nabízí svým klientům průběžnou podporu během celého inovačního cyklu – od výzkumu a vývoje přes IT až po manažerské konzultace.

Od založení Altranu ve střední a východní Evropě v roce 2006 se firma v této oblasti dynamicky rozvíjí. V České republice se firma specializuje na automobilový a elektronický průmysl. Pracuje pro významné lokální i mezinárodní zákazníky v těchto oborech. Svým klientům přináší zlepšení výkonu v oblastech kvality, procesů, projektového řízení a inovací.

Více informací na naší lokální stránce: www.altran.com/cee

 

 

Baptiste Pavy

 


 
 
Fotogalerie:   Czech Coal Trophy Most 2008, D4 - vytrvalostní, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose