www.car.cz
 

Hezky česky k cíli Vaší cesty s pomocí Navigátora
     tisková zpráva


 Navigátor, který rozumí mapě a nepřehlédne žádný ukazatel, odbočku, či označení ulice a na kterého se můžete stoprocentně spolehnout, je přáním každého řidiče. A protože se přání mají plnit, nabízíme Vám moderní navigační systém, který Vás dovede k cíli tou nejlepší trasou, vyzná se v každém městě a vždy přesně ví, kde se právě nacházíte.

Od plánku města k číslu domu
Škoda Auto se společnostmi TeleAtlas, Ceda Agency a Loca připravili pro motoristy rozšířenou digitální mapu ČR, která obsahuje kromě detailních map všech krajských měst i podrobné zmapování prakticky všech silnic a sídel středočeského, plzeňského, karlovarského a ústeckého kraje, včetně názvů ulic, dopravního značení a případně i číslování domů.

Jinými slovy „pod palcem“ máte až 92 000 km silnic a dálnic, více jak 14 600 městských center a 989 detailně zmapovaných míst. Součástí mapy je i 16 300 tzv. míst POI (Point of Interest), jako například čerpací stanice, letiště, parkoviště, poštovní úřady apod.

Navigace v autě funguje na principu příjmu signálů z družic GPS. Elektronika a software navigace signály porovnají s daty uloženými na navigačním CD ROMu a s rychlostí a úhlem otáčení automobilu. Aktuální informace o směru jízdy nebo odbočení pak zobrazí na monitoru. Na něm vidíte projížděnou ulici i ulice navazující, ukazatele směru jízdy, vzdálenost k místu odbočení a čas potřebný k dosažení cíle.

Možnost navádění a komunikace v češtině umožňují zatím (v kombinaci s novým CD) nové typy navigačních přístrojů pro novou Octavii a modely Superb a Fabia. Čeština se ale postupně stane součástí dalších verzí navigačních přístrojů a CD ROMů, a to i se zahraničními mapami.

V Evropě na špici
Díky nové navigační mapě už dosáhlo aktuální pokrytí 52% obydleného území ČR. Předběhli jsme například Finsko, Irsko, Portugalsko nebo Řecko. V konečné fázi bude navigační mapa samozřejmě plně pokrývat území celého státu.

Na co se ještě můžete těšit

TravelGuide – je libo bazén, hotel nebo fitcentrum?
Novinkou bude od příštího roku sekce „TravelGuide“, v níž si budete moci vyhledat například nejbližší hotel, restauraci, nákupní středisko, bankomat, lékárnu, nemocnici, servis, nebo kulturní či sportovní centra.

Zapomeňte na nepraktické tištěné průvodce, všechny potřebné informace najdete v menu Travel Guide. Na monitoru si přečtete vše o otevírací době, cenách za služby, možnostech placení kreditní kartou, získáte tel. čísla, adresy a další informace, které Vás zajímají.
Dozvíte se i jaká je vzdálenost zvoleného cíle od místa, kde se právě nacházíte. Pak už jen stačí zadat povel „Navigovat“ a řídit se pokyny z monitoru nebo hlasového výstupu navigace.

Travel Guide oceníte i v nepříjemných situacích; pomůže Vám vyhledat nejbližší autoservis a v podrobných informacích se dozvíte například otevírací dobu nebo tel. číslo hotline, případně i to, zda servis opravuje právě vaši značku.

TMC – vyhněte se zácpám a komplikacím
V současné době probíhá v ČR zkušební provoz systému TMC (Traffic Message Channel). Navigace přijímá prostřednictvím rádiových signálů hlášení o aktuální dopravní situaci. Hlášení o dopravní nehodě, zácpě nebo uzavírce vyhodnotí s daty zvolené trasy a doporučí Vám novou trasu, na které se komplikacím vyhnete.

 

-ša-

více zde.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose