www.car.cz
 

IFC Brno : Josef Král s nedotáčivou formulí k osmnáctinám body nevybojoval
     16.6.2008 10:16 - tisková zpráva


International Formula Master – 03 Brno, Česká republika, nedělní závod

 

JOSEF KRÁL NEZÍSKAL BODY ANI KE SVÝM OSMNÁCTÝM NAROZENINÁM

 

Kvalifikace:                     13. místo
Startovní rošt:                     23. místo

Sobotní závod:                12. místo
Nedělní závod:                    12. místo

Josef Král zajel vynikající závod v sobotu a předpřipravil si dobrou dobrou pozici s výhledem na body do nedělního závodu. V neděli navíc český jezdec oslavil své osmnácté narozeniny. Jako nejlepší dárek by bylo samozřejmě prolomení dosavadní smůly a dojetí mezi prvními osmi jezdci - tedy na bodech.

 

Protože v sobotním závodě odešly ke konci Královi zadní pneumatiky, tým provedl pro nedělní závod, který je o patnáct minut delší než sobotní, změnu nastavení, aby se podobný problém neopakoval. Změna měla ovšem neblahý vliv na chování vozu, který v neděli trpěl poměrně velkou nedáčivostí. Po prvním kole navíc vyjel safety car, který zůstal na trati dlouhých šest kol a během této fáze většině jezdců pneumatiky vychladly.

 

Josef Král se dal přesto do urputného boje i s nepřiznivými podmínkami a dokázal předjet několik soupeřů. V boji o desáté místo se však dostal na špinavou část tratě a několik soupeřů se dostalo zpátky před něj. Král souboj nevzdával a dokončil závod na dvanáctém místě, tedy na pozici, ze které původně do závodu odstartoval.

 

Josef Král: "Vůz byl dnes hodně nedotáčivý. Vůbec jsem nevěděl jak vůz donutit zatočit. Snažil jsem se po celý závod měnit styl a přizpůsobit se vozu. Ale odešly zase přední pneumatiky už po pár kolech. V polovině závodu jsem ztratil několik pozic. Jeden ze soupeřů se mě snažil předjet, já jsem chtěl projet zatáčku vedle něj, abych měl výhodu před další zatáčkou, ale najel jsem si příliš do špinavé tratě, takže jsem trochu ztratil a ostatní se přede mě dostali, to jsem trochu protaktizoval.

 

Ale dneska jsem jim sotva stačil. Včera se mi jelo krásně a mohl jsem předjíždět, ale dnes jsem dostal z vozu maximum a lepší výsledek jsme mít nemohli. Je to škoda, po včerejšku jsem opravdu věřil, že dnes můžeme dojet na bodech. Uvidíme v Estorilu, tam se nám dařilo v testech, tak snad tu smůlu konečně prolomíme."

 

John Village, šéf týmu JVA: "Uprostřed startovního pole je mnohem těžší předjíždět, proto Josef ztratil několik pozic. Dnes jsme se trápili s nedotáčivostí. V Estorilu jsme měli dobré výsledky v testech, tak se nám snad konečně bude dařit tam."

 

Čtvrté kolo šampionátu pokračuje v portugalském Estorilu 12.-13. července.

 

Výsledková listina sobotního závodu zde: 

 

 

Oficiální stránky jezdce: www.josefkral.com

 

Oficiální stránky šampionátu: www.formulamaster.net

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   IFM 2008 v Brně a náš Josef Král, sobota, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose