www.car.cz
 

WTCC Brno 2008: Nedělní zlato pro SEAT a Tarquiniho
     16.6.2008 22:48 - tisková zpráva


PÁTÉ ZASTAVENÍ ŠAMPIONÁTU WTCC UPLYNULÝ VÍKEND V ČR

Gabriele Tarquini vyhrál desátý závod letošního šampionátu FIA WTCC v Brně, když viděl šachovnicový prapor jen o tři desetiny sekundy dříve než Alex Zanardi na BMW. Díky tomuto vítězství a dalším získaným bodům SEAT a Tarquini nadále vedou průběžné pořadí šampionátu FIA WTCC.

Jezdci týmu SEAT Sport mají za sebou víkend, ve kterém měli za úkol především obhajovat pozice před útoky jezdců na vozech BMW. Ti měli tentokrát lehčí vozy, protože SEATy v souladu s pravidly vezly s sebou největší zátěž, vyrovnávající šance nejlepších z minulých závodů s ostatními.

Tarquini a Muller zvolili defenzivní taktiku a jeli tak, aby získali body, protože dodatečná zátěž způsobuje rychlejší opotřebení pneumatik. Tiago Monteiro byl penalizován za kolizi při startu, Rydell a Gené jeli ve skupině bez šance na zlepšení. V prvním závodě zvítězil Zanardi (BMW), Tarquini dojel šestý, Muller osmý.

Muller a Tarquini měli ve druhém závodě perfektní start, kterým zabrali první dvě místa a nedali šanci atakům Jamese Thompsona. Tarquini předjel Mullera ve druhém kole. Thompson nebyl schopen držet s vedoucími jezdci krok, ale Zanardi naopak útočil úspěšně a dostal se až na druhé místo. Dramatická stíhací jízda Zanardiho vyvrcholila v posledním kole, kde v cílové rovince uhájil Tarquini vítězství SEATu jen o několik desetin sekundy. Yvan Muller rovněž bodoval, když dojel na pátém místě.

Gabriele Tarquini (SEAT Leon TDI, st. číslo 11) po závodě řekl: „O tolika bodech a vítězství na trati vyhovující nejvíce vozům BMW jsem opravdu nesnil. Uplynulá neděle pro mne byla výborným dnem, pro úspěch byl klíčový dobrý start, pomoc Yvana Mullera a souboj Thompsona s BMW.”

Šestý letošní závodní víkend se uskuteční v Portugalsku, na okruhu v Estorilu 11. až 13. července 2008.


2008 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 10 závodech
Pořadí značek
1. SEAT 138 bodů
2. BMW 117 bodů
3. Chevrolet 95 bodů



Pořadí jezdců
1. Gabriele Tarquini (SEAT) 58 bodů
2. Yvan Muller (SEAT) 43 body
3. Rickard Rydell (SEAT) 37 bodů
4. Andy Priaulx (BMW) 34 body
5. Jordi Gené (SEAT) 30 bodů

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC v Brně 2008 , neděle objektivem Jany Michlové

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose