www.car.cz
 

PSA a Mitsubishi MC společně na výrobu zařízení pro elektrický pohon
     18.6.2008 10:58 - tisková zpráva


Projekt spolupráce mezi PSA Peugeot Citroën a Mitsubishi Motors Corporation při výrobě zařízení pro elektrický pohon

 

Společnosti PSA Peugeot Citroën a Mitsubishi Motors Corporation (MMC) dnes oznámily zahájení úvodního projektu v otázce širší technické spolupráce v oblasti elektrického pohonu.

Tento několikaměsíční projekt se bude týkat vývoje, výroby a využití zařízení pro elektrický pohon pro malá městská auta.

Oba výrobci se domnívají, že pro zvýšení životaschopnosti plánů na výrobu elektrických vozů a pro urychlení uvádění těchto vozů na trh bude spolupráce v oblasti vývoje a výroby elektrických vozů oboustranně prospěšná.

Tato nová dohoda posiluje vztahy mezi oběma výrobci, kteří před několika dny položili základní kámen pro výstavbu společné továrny v Rusku, ve městě Kaluga, (180 km jihozápadně od Moskvy).

Pro PSA Peugeot Citroën je tato dohoda součástí jejího plánu strategie a ambice na období 2005 – 2010, kdy chce obsadit první místo mezi výrobci ekologických vozidel.

PSA Peugeot Citroën, který má s elektrickými vozy, jichž k dnešnímu dni vyrobil 10 000 kusů, tedy nejvíc na světě, jedinečnou praxi, přinese do tohoto projektu svou zkušenost v oblasti elektrického pohonu.

Pro MMC znamená tato dohoda logické vyústění jeho strategie výroby elektrických vozů.

MMC, jehož cílem je stát se jedním z hlavních výrobců elektrických vozů, se zaměřil především na vývoj nové generace elektrických vozů I MiEV*. Tento vůz MMC uvede v roce 2009 na japonský trh a zvažuje možný prodej v Evropě a ve Spojených státech.

MMC dále vytvořil v partnerství se společnostmi GS Yuasa a Mitsubishi Corporation společný podnik Lithium Energy Japan, který má dodávat lithium-iontové baterie velké kapacity a vysoké výkonnosti pro vozy I MiEV. Přípravné etapy pro sériovou výrobu baterií probíhají hladce.

·        Mitsubishi innovative Electric Vehicle, vycházející z modelu „I“

 

 

Mitsubishi Motors Corporation                                               PSA Peugeot Citroën

 

Radka Matthey                                                      Martina Bedrnová

Public relations                                                      Public relations

PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o.                     CITROËN ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o.


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2008 v Brně, hrdina obou závodů Al. Zanardi objektivem Jirky Maršíčka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose