www.car.cz
 

Slibně rozjetý trénink Jakuba Smrže v Assenu skončil pádem
     tisková zpráva


Kuba Smrž půjde na start své skoro domácí Grand Prix až jako 21, i přesto však věří v zisk další bodů
 
Včerejší večerní předpověď počasí se pro dnešní druhý den kvalifikace na tradiční sobotní holandskou TT opravdu nemýlila. Ranní volné tréninky všechny kubatury odjezdily ještě za vydatného deště, který ovšem těsně po polední ustal a na třídu 250ccm již byla trať suchá. Ve volném tréninku Kuba Smrž znova potvrdil, že mu mokrý Assen rozhodně vůbec nevadí a nejenže zlepšil svůj čas oproti svému včerejšímu nejlepšímu z kvalifikace na mokru o další 3 vteřiny, ale navíc znova velmi silně promlouval do pořadí v první desítce.
 
Oschlá trať slibovala odpoledne opravdu mocnou bitvu o pozice na startovním roštu. Jakub se jí také výrazně účastnil a nebýt hrůzně vypadajícího pádu ve velké rychlosti jistě by nestál na startovním roštu na 21. příčce. Do konce chybělo ještě skoro 20 minut když spadl a tak ho ze slibně vypadajících míst opět několik jezdců odsunulo do zadních řad. Místní trať je však umožňuje předjíždění na mnoha místech a tak zítra budeme sledovat další honbu za světovými body, které by Jakub svému týmu a všem fanouškům rád vybojoval.
 
Jakub Smrž: Ráno se mi volný trénink na vodě docela vydařil. Udělali jsme nějaké změny na pérování, které byly směrem k lepšímu a s 12. místem jsem byl spokojen, protože jsem ani moc neriskoval. Kvalifikace se jela již poprvé za celý víkend na suchu a ze začátku se mi dařilo. Neustále jsem se zlepšujícími časy pohyboval kolem 12. místa. Po zastávce v boxech a výměně zadní gumy jsem se zavěsil za Nieta s de Angelisem. Asi dva okruhy jsem jel s menším odstupem za nimi a pak jsem se snažil znova zrychlit.
 
Kolo, které jsem měl parádně rozjeté za nimi jsem však nedokončil pro pád. V levé zatáčce před poslední šikanou mi v rychlosti přes 190 km/h uklouzlo přední kolo. Trošku mě bolí levá ruka a mám problémy s pravým kolenem, ale věřím, že to bude zítra dobrý. Snad vydrží hezké počasí a podaří se závod ze zadu zajet na bodované příčky. Při testech jsem zde stabilně zajížděl ještě o 1,3 s rychlejší časy než v dnešní kvalifikaci, čehož bych chtěl v závodě rozhodně využít.“
 
 
Postavení na startovním roštu:
 
1   Sebastian PORTO     APRILIA    2.03,668          
2   Daniel PEDROSA      HONDA     2.04,451      
3   Randy DE PUNIET    APRILIA    2.04,529
4   Toni ELIAS                HONDA     2.04,838   
5   Manuel POGGIALI    APRILIA    2.04,903       
….
21 Jakub SMRŽ                HONDA   2.07,937      
 
 
 
 
tiskinfo
MPAFoto.com  /ravenfeather@gmx.de/

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose