www.car.cz
 

Na francouzském okruhu v Magny-Cours vše ve standardním závodním režimu. Janák ladil
     20.6.2008 21:22 - tisková zpráva


Tréninkové jízdy odstartovaly závodní víkend20.06.2008

Na francouzském okruhu v Magny-Cours dnes už vše běželo ve standardním závodním režimu. Za vydatné asistence horkého sluníčka týmy po celý den připravovaly auta svých pilotů na první výjezd z boxů.

Pátek je již tradičně dnem volného tréninku, jenž má odhalit nedostatky, případně dokázat, že vůz je připraven k sobotní kvalifikaci. Pro tým Svena Schnabla, který je zázemím českého závodníka Jiřího Janáka, bohužel platila ta první varianta – vůz bude nutné pořádně vyladit. Se 17. dosáhnutým místem není důvod k spokojenosti. „Byla to katastrofa. Jakmile jsem zatočil volantem, auto šlo do smyku, celou zatáčku jsem projížděl smykem,“ stručně komentoval výkon vozu po tréninku Jirka.

Dnešní výsledek rozhodně nebyl očekáván, protože tým zde letos testoval. I když počasí při testech bylo chladnější než dnes, téměř sekundová ztráta na prvního je až příliš veliká. Do určité míry se pod ní podepsaly formule, které trať hodně „nagumovaly“, takže jezdci Porsche Supercupu si museli poradit s kluzkým povrchem. Ukázalo se, že nastavení z testu nebude tou správnou volbou, ale jen odrazovým můstkem.

„Do tréninku jsme nastavili vůz stejně jako při testování, ale nefungovalo to. Zkoušeli jsme ho měnit stabilizátory, nic však nepomohlo. Na zítra je třeba provést větší změnu s odklony. Po dnešku to tedy nevypadá příliš optimisticky, ale já doufám, že to bude lepší,“ dodal Jirka, který se o mechaniky tento víkend výjimečně nedělí s Darrylem O´Youngem, ale s hostujícím pilotem Keita Sawou z Japonska. Ten byl v tréninku o několik setin sekundy rychlejší. „Oba jsme jeli úplně rozdílná nastavení, abychom zjistili, které z nich bude lepší. Já jsem to „odnesl“,“ uzavřel Jirka Janák, kterého neopouští nejen dobrá nálada, ale hlavně víra v úspěch.

Zítřek může o mnohém rozhodnout. Kvalifikace bude pro piloty opět mimořádně vyčerpávající, pojede se jen pět minut před půl jednou. Podle meteorologické předpovědi se dá totiž očekávat, že dnešní horký den si dá zítra ještě intenzivnější reprízu. Ručička teploměru by se však nejvýše měla vyšplhat v neděli, kdy má být až 33 stupňů Celsia.

PR


 
 
Fotogalerie:   Formule master a Porsche Cayman Cup 14-15.6.2008 Foto: Svoboda Josef

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose