www.car.cz
 

Magny-Cours definitivně nevylepší bilanci Jirky Janáka
     23.6.2008 07:02 - tisková zpráva


Závod v Magny-Cours definitivně nevylepší bilanci Jirky Janáka. Tentokrát ho nevyřadil soupeř, ale zlomená poloosa.

Po včerejší kvalifikaci si Jirka byl vědom dvou věcí – 15. místo na roštu není ideální pozice, a ta druhá – okruh je stavěn tak, že dává šanci polepšit si. S tím mladý Čech do dnešního klání plánoval nastoupit. Navíc včerejší nastavení vozu se jevilo jako ideální pro závod a tak se první desítka nezdála příliš vzdálená. Ale osud to chtěl jinak.

Jirka Janák do závodu nakonec vůbec nenastoupil. V zaváděcím kole se mu totiž zlomila poloosa. Tato vážná technická překážka byla definitivním zpečetěním nevydařeného závodního víkendu v Magny Cours. Pravidelní čtenáři určitě vědí, že tento problém vyřadil Jirku v letošní sezóně již po třetí. „K tomu ani není co dodat. Když mě nevyšachuje soupeř, tak nefunguje auto. Když se konečně podaří nastavit vůz na dobrý výkon, tak se stane tohle. Ta moje dávka smůly snad nemá konce,“ řekl zklamaný Jirka Janák když musel nedobrovolně sledovat závod jen ze zákulisí.

Z Francie český pilot odjížděl bez jediného bodu, v tabulce jezdců však setrvává na 15. místě. Vítězně si opět počínal Jeroen Blekemoleen. Mimořádně dobře si vedl Slovák Štefan Rosina, jenž zde ziskem 3. místa, slavil své první bednové umístění v dvouleté kariéře v Porsche Supercupu.

Jirka Janák ještě dnes odletěl domů, aby následující tři dny využil k přípravě na další závod. Ten se pojede již příští neděli na Norisringu v Německu, v rámci série Porsche Carrera cup Deutschland.

www.jiri-janak.com


 
 
Fotogalerie:   Porsche Cayman při FIA WTCC Brno 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose