www.car.cz
 

Lukáš Pešek v Assenu : příliš mnoho pádů
     tisková zpráva


Lukáš Pešek v Assenu (2)

Gaulioses TT Assen (25.6.2004)

Včerejší proměnlivé počasí vládlo na okruhu v Assenu i dnes a značně ovlivnilo průběh volných tréninků a kvalifikací. Teploty se opět celý den držely těsně nad deseti stupni a foukal silný vítr, který na okruh v Assenu často přihnal dešťové přeháňky. Po ranním mokrém tréninku se počasí na chvíli umoudřilo a okruh začal rychle osychat. Těsně před začátkem kvalifikace třídy 125cc však opět přišel silný déšť a jezdci tak znovu vjížděli na mokrou trať.

Během ranního tréninku Lukáš Pešek ujel celkem 16 kol a postupně zlepšoval svůj čas až na výsledných 2“24,372, což jej zařadilo na slibnou 9. pozici se ztrátou pouhých 1,352s na prvního H. Barberu. Lukášův ranní čas byl o téměř 3s lepší než jeho včerejší maximum. Před zahájením odpolední kvalifikace provedli technici týmu drobné úpravy na motoru Lukášova motocyklu a v nastavení podvozku. Lukáš se pak v průběhu odpolední kvalifikace dále zlepšoval až na konečných 2“23,117, což byl posun o téměř 4s v porovnání se včerejškem. Do zítřejšího závodu tedy Lukáš odstartuje ze 4. řady z 15. startovní pozice. Závěr dnešní kvalifikace však nebyl pro Lukáše nejšťastnější. Během návštěvy v boxu nestihl provést výměnu pneumatik na polosuché a protože trať ke konci kvalifikace téměř oschla, motocykl mu začal silně podkluzovat a poslední kolo, které bylo podle mezičasů Lukášovo nejrychlejší nedokončil.

Dnes jsem jel v mnohem větší pohodě než včera a už ráno jsem hodně zlepšil čas a dostal jsem se do první desítky, kde jsem chtěl být. Doufal jsem, že to do odpoledne vydrží bez deště, ale čtvrt hodiny před začátkem naší kvalifikace začalo silně pršet. Rozhodli jsme se proto použít pneumatiky na mokro, stejně jako ostatní. V polovině kvalifikace jsem zajel do boxů abychom provedli rychlé změny v nastavení motoru. Během mojí zastávky trať hodně rychle vyschla a když jsem odjížděl z boxů, ostatní zajížděli, aby přezuli na polosuché pneumatiky. Já už jsem na druhou zastávku neměl čas a dojížděl jsem kvalifikaci na mokrých gumách, které začaly na suché trati hodně klouzat. Snažil jsem se ještě víc zlepšit svůj čas, ale na víc než na 15. místo to dnes nestačilo. Počasí je tady opravdu hrozné, rychle se mění a dneska jsem na to trochu doplatil.

Start z 15. pozice není zrovna to, co jsem si představoval, ale kolem mě bude hodně dobrých jezdců, kteří se budou snažit jít dopředu. A toho bych chtěl využít a zajet co nejlepší výsledek. Určitě chci zítra bodova
t.“ Řekl Lukáš po dnešní kvalifikaci.

- AMD -

Gaulioses TT Assen (26.6.2004)

Po dvou dnech plných deště a proměnlivého počasí se přes noc obloha vyjasnila a dnešní závod třídy 125cc se tak odehrál na suché trati. Uplynulé dva dny byly pro českého jezdce Lukáše Peška, který se v letošní sezoně účastní mistrovství světa silničních motocyklů ve stáji AJO Motosport, těžké. Po oba dny pronásledovaly Lukáše pády ve volném tréninku i v kvalifikaci. Navíc se počasí velice rychle měnilo a komplikovalo všem jezdcům průběh kvalifikace.

Do dnešního závodu Lukáš odstartoval z 15. pozice, kterou si vybojoval ve včerejší kvalifikaci. Bohužel stejně jako v předcházejících závodech se mu nevydařil start a Lukáš najížděl do druhého kola závodu až jako 22. Hned ve třetím kole se navíc v prvním úseku okruhu, po drobné jezdecké chybě, octl na chvíli mimo trať a v pořadí klesl až na 30. pozici. V průběhu dalších sedmi kol pak ztrátu na jezdce před sebou doháněl a začlenil se do skupinky jezdců kolem dvacátého místa. V nájezdu do posledního kola byl Lukáš na 24. pozici, ale závod bohužel nedokončil díky pádu v posledním úseku okruhu.

Nevím co říct, celý víkend tady v Assenu se mi nevydařil. Během tří dnů jsem měl čtyři pády, kvalifikoval jsem se na patnáctém místě, zase špatně odstartoval do závodu a navíc udělal chybu ve třetím kole, která mně stála devět míst. Postupně jsem se dostával zpět na svoji původní pozici, ale těsně před cílem jsem při pokusu o předjíždění najel na vnitřní obrubník a spadl. Vzal jsem s sebou další dva jezdce. Mrzí mně to, ale nebylo to úmyslné.

Zítra cestujeme rovnou do Ria. Chci co nejrychleji zapomenout na nepodařený Assen a soustředit se na Rio. Je to okruh, který znám a kde se mi loni jelo dobře. Věřím, že jsem si v Assenu vybral všechnu smůlu a v Rio už to bude lepší
.“ Řekl po závodě Lukáš Pešek.

Po závodě v Assenu Lukáš figuruje v celkovém pořadí mistrovství světa na 24. pozici s celkovým ziskem 3 bodů. V hodnocení nováčků pak na třetí pozici, o kterou se dělí s D. Giuseppetim.



Další závod mistrovství světa se jede příští víkend v brazilském Rio De Janiero.



- AMD -


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose