www.car.cz
 

Po závodech na Slovensku a v Maďarsku KW zavítá na Valašský kopec 2008
     24.6.2008 05:47 - tisková zpráva


Po dvou závodech na Slovensku a jednom v Maďarsku, se mezinárodní část seriálu KW Berg-Trophy 2008 vrací na území České republiky. Tento týden přivítá jezdce ze čtyř států Vsetín a to konkrétně závod Valašský kopec 2008 v obci Malá Bystřice.

 

Tato obec leží uprostřed Vsetínských vrchů jižně od údolní přehrady Bystřička v nadmořské výšce 385 -744m. Katastr obce zaujímá rozlohu 18,32km2 a ve 110 domech žije 340 obyvatel. Název obce se v českých a německých pramenech objevuje ve formě z Bystřiček (1629), Na Bystržicžkych (1675), Klein Bystrzytz (1718), Klein Bystrzitz(1751), Klein Bistritz, Bystřička (1782), v místním nářečí Malá Bystřica (malobystřický).

 

Název je odvozen od říčky Bystřice, t.j. říčky prudkým, bystrým tokem. Pořadatelem závodu je ABM Racing o.s. a bude se soutěžit na trati dlouhé 3700 metrů ve směru M.Bystřice – Vsetín. Silnice, na které se bude závodit, je již z loňského roku na 1/3 opravena. V průběhu obou závodních dnů nebude závodní program rušen autobusy a to od 9,00 hodin do 17,00 hodin.

 

Pořadatelé připravili na sobotní večer vystoupení rockové kapely, občerstvení pro jezdce, doprovod a diváky bude v depu, na příjezdu ke startu, v první zatáčce a v cílu u retardéru. Depo bude posunuto o cca 60 metrů blíže ke startu, kde bude ponechán prostor pro najíždějící vozy o délce cca 150 metrů. Pořadatel zároveň prosí, aby jezdci své vozíky dávaly na travnaté plochy a v depu u bufetu co nejúsporněji. Pokud tohle nebude ze strany jezdců dodržované, zasáhne vedení závodu a nechá je přemístit.

 

Startovní listina se postupně plní. Nalezneme v ní zatím 110 jezdců, mezi kterými nechybí nikdo z favoritů seriálu, zejména vedoucí dvojice Miloš Zmeškal (Dallara F3) a Martin Šípek (BMW M3 VPT). Stav přihlášených jezdců znamená, že budou do tohoto závodu zařazeni všichni náhradníci, popřípadě i nově příchozí přímo na závodišti.

 

Všichni jezdci, kteří doposud neprošli technickými přejímkami, se musí dostavit na tuto přejímku nejpozději v pátek do 21,00 hodin. Mimo klasického vyhodnocení všech tříd a absolutního pořadí, bude v sobotu předána Cena Miroslava Fajkuse pro nejrychlejšího formulového jezdce z absolutního pořadí. Tuto cenu předá manželka Miroslava Fajkuse a jeho bratr.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   KW v Pelhřimově 2008, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose