www.car.cz
 

Ondra Ježek: Důležité ČTYŘI body z premiéry na Sachsenringu
     25.6.2008 16:00 - tisková zpráva


DŮLEŽITÉ ČTYŘI BODY Novou zkušenost zažil jezdec týmu Gold Fren Erinac Team Ondra Ježek, když v dalším závodě německého šampionátu IDM poprvé startoval na Sachsenringu. Okruh ležící nedaleko Chemnitz, je známý především díky každoročnímu závodu MotoGP.

Okruh je velmi členitý, má několik odkloněných zatáček a velké převýšení. Ondra tak páteční tréninky věnoval učení ideální stopy a nastavení motocyklu. Ondra Ježek: „V první kvalifikaci se mi podařilo zajet čas, jaký jsem si předsevzal. Bohužel ostatní jezdci byli rychlejší, než jsem čekal.

V druhé části kvalifikace se mi nepodařilo můj čas výrazněji zlepšit a pozici jsem si už nevylepšil. Motocykl nám ale fungoval docela dobře, takže jsem byl odhodlaný jet v závodě do top ten. Před samotným závodem jsme provedli pár drobných změn na pérování, aby zadní pneumatika vydržela celých 20 kol.“

SUPERSPORT KVALIFIKACE: 1. Vladimir Ivanov RUS Vector-Racing-Team Yamaha 1:26.699 2. Arne Tode GER G-LAB Racing Triumph 1:26.929 3. Rico Penzkofer GER SKM-Bike Promotion Yamaha 1:27.081 4. Sebastien Diss FRA BMR Racing Team Kawasaki 1:27.515 5. Sascha Hommel GER HKM PZmotorsport Honda 1:27.619 18.

Ondřej Ježek CZE GOLD FREN TEAM ERINAC Kawasaki 1:28.968

Starty byly vždy Ondrovou silnou zbraní. Na Sachsenringu tomu ale tak nebylo. Kuřimský pilot se totiž v první zatáčce zapletl do hromadné havárie, ze které jen se štěstím vyváznul bez pádu. Zdržení ale znamenalo veliký propad do hlouby startovního pole a sen o první desítce se pomalu začal rozplývat.

Ondra Ježek: „I přes to, že jsem předjel téměř desítku jezdců , nestačilo to na lepší než 12. místo. Jsem ale rád za důležité čtyři body, které mě posunuli na 8. místo průběžného pořadí. Polovina seriálu je za námi.

V té druhé bych chtěl co nejčastěji napodobit výsledky z Lausitzu a Nürburgringu a zaútočit na první pětku.“

 TZ


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2008 v Brně, tréninky objektivem Pavla Procházky

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose