www.car.cz
 

Na Norisringu čekají Jirku Janáka tři závody
     26.6.2008 13:49 - tisková zpráva


Jiří Janák již dnes odcestoval na další závod série Porsche Carrera cupu, který se v neděli pojede na německém okruhu Norisring. V minulém roce zde na tomto městském okruhu předvedl výborný výkon, jenž mu přinesl 4. místo. 

„Závod na Norisringu je opravdu vrchol sezóny. I když se trať skládá pouze ze 4 zatáček, je dosti náročná. A to hlavně proto, že se jede ve městě a povrch trati je dost nerovný. To je znát hlavně při brždění, když auto skáče ze strany na stranu. Moc se ale na závody těším, a to i proto, že budou mít vynikající kulisu, již vyprodaných 150 000 diváckých míst“.

Porsche Carrera Cup však není jediná série, ve které se Jirkovo jméno objeví. V průběhu víkendu usedne také za volant dalšího Porsche, tentokrát o něco silnějšího Carrera Cup S, a to díky nabídce týmu Mühlner Motorsport. S vozem se Jirka představí v německé sérii ADAC GT Masters, která je též součástí závodního víkendu na Norisringu. „Nabídka mě velice překvapila. Před dvěma dny jsem obdržel mail, ve kterém mi týmový šéf nabídnul místo. Jelikož tento tým vede průběžné pořadí celého šampionátu, nebylo o čem pochybovat,“ řekl český závodník.

Jirka Janák bude tedy mít nadcházející víkend opravdu nabitý. V rámci ADAC GT Masters ho totiž čeká v sobotu i neděli hodinový závod. V kokpitu se bude střídat s bývalým jezdcem série DTM Frankem Stipplerem. Nejdůležitějším úkolem však pro něj zůstává získat co nejvíce bodů do průběžného hodnocení jezdců v Porsche Carrera Cupu.

www.jiri-janak.com

PR


 
 
Fotogalerie:   ČP - Octavia Cup 14 - 15.6.2008 Brno, foto: Svoboda Josef

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose