www.car.cz
 

Pavel Valoušek na Kopné skutečně bavil a nadchnul diváky
     tisková zpráva


 Poprvé v historii se na start podniku mistrovství České republiky v rallye postavily dvě posádky Trumf Rally Týmu se soudobými automobily. K bleděmodré octávii Romana Odložilíka a Petra Hasoně přibyla corolla WRC ve stejném barevném provedení. Do jejího kokpitu se posadili Pavel Valoušek s Františkem Rajnohou.
 
Pavel Valoušek beze zbytku splnil, co před startem Impromat rallysprintu Kopná slíbil. Jeho atraktivní jízda byla ozdobou rallysprintu a mnozí diváci nevycházeli z údivu, co všechno se dá s corollou WRC projet bokem. Při průjezdu posádky Trumf Rally týmu slušovickým areálem s diváckou tribunou na poslední rychlostní zkoušce se roztleskaly opravdu všechny ruce. A nechybělo mnoho, aby kromě vynikajícího dojmu přišel i překvapivý výsledek.
 
 
Přestože byla Toyota Corolla WRC Pavla Valouška bezesporu nejstarším vozem této specifikace ve startovním poli, už na první rychlostní zkoušce zahrozila soupeřům čtvrtým časem. „Před závodem jsem natestoval asi tak 15-20 kilimetrů. Ve WRCu jsem se ale cítil úplně fantasticky a celkem rychle jsem se adaptoval. Naše Corolla WRC `BABIČKA` je super,“ zářil Pavel. Už na druhé rychlostní zkoušce se ale naděje na přední příčky rozplynula.
 
 Dva až tři kilometry po startu druhé RZ jsem udělal defekt. Na krajnici byl patník, který jsem neviděl a o ten jsem prorazil pneumatiku,“ popsal důležitou událost jezdec. Na druhém úseku si tak vůči soupeřům pohoršil o celou minutu. Už na třetí rychlostní zkoušce ale začal stoupat pořadím opět vzhůru. Pravidelně zajížděl čtvrté časy a porážel Tomáše Vojtěcha s mnohem modernějším vozem. Když se na RZ6 dostal až za jeho záda na pátou pozici, bylo jasné, že výše už to nepůjde. Za dva krátké úseky nešlo pětačtyřicetivteřinovou ztrátu stáhnout.
 
Pavel Valoušek tak alespoň bavil vděčné obecenstvo. "Jezdili jsme smykem a to se nám moc líbilo. Jelo se mi velmi dobře a jsem rád, že se nám podařilo trošku pobavit oko diváka. Až na jednu krizovku, kterou jsme naštěstí ustáli, jsme jeli úplně bez problémů. Jsem velmi rád, že závod dopadl tak dobře a myslím, že můžeme být spokojeni i s několika dobrými časy,“ zhodnotil závod Pavel a neopomněl pochválit nového spolujezdce: „František zvládl roli spolujezdce naprosto bez problémů. Na to, že v tak rychlém autě seděl poprvé, to bylo opravdu super.“
 
František Rajnoha dokonce od jezdce převzal i zvláštní pokyn:  „Před závodem jsem mu říkal ať naše fandy kolem trati poctivě zdraví. Při smycích na to má dostatek času a on tak činil a to je správné,“ popsal neobvyklý úkol pilot, který se už těší na svůj další závod na české půdě. „Kopná byla skvělá na rozjetí před bohemkou, kde se budeme snažit o co nejlepší výsledek a určitě ani tam nezapomeneme na diváky,“ slíbil na závěr Pavel.
 
Jak se dařilo vlajkové posádce Trumf Rallye týmu, tak se smůla přilepila na paty Romanu Odložilíkovi s Petrem Hasoněm. Už na první rychlostní zkoušce vjela jejich modrá octávia na louku a bezmocně tam stála celých osm minut. „Vylétli jsme kvůli defektu pneumatiky z jedné zatáčky na rozbahněnou louku. Chtěl bych poděkovat obětavým divákům, že nás odtamtud vytáhli, protože jinak bychom tam stáli až doteď. Tak jsme mohli alespoň pokračovat v závodě a trochu si zajezdit, i když naděje na nějaký výsledek jsme nechali v blátě,“ vysvětlil Roman, který jinak v dalším průběhu rallye stačil svými časy konkurenci.
 
 
S beznadějným umístění v tabulce se už ale nedalo nic dělat, spolujezdec tedy v posledním servisu odevzdal jízdní výkaz. „Je to škoda, ale alespoň jsme se projeli po zdejších nádherných rychlostních zkouškách a vychutnali tu atmosféru. Ještě jednou děkuji divákům za jejich pomoc,“ uzavřel Roman Odložilík.
         
        tisková informace
-Vicky- Media Productions  
       foto: F. Dušek 
fotky z Brna 2004:

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose