www.car.cz
 

WSBK – Misano-pohledem českých barev . Patrik Vostárek již po druhé v řadě vyhrál závod kategorie Superstock 600.
     29.6.2008 15:19 - Jirka Navrkal


Dalším podnikem pokračoval seriál Hanspree World Superbike v Italském Misánu . Jeho součástí byly tentokrát i závody Mistrovství Evropy Superstock 600,FIM pohár Superstock 100, Mistrovství světa Supersport a samozřejmě dva závody Mistrovství světa Superbike.V jednotlivých kategoriích měla zastoupení Česká republika bud‘ jezdecky nebo týmově. Pojd’me se podívat jak se našim barvám. Dařilo.

 

Mistrovství Evropy Superstock 600 – 1.Patrik Vostárek, Michal Šembera nedojel 

Již v tréninku se oběma jezdcům opravdu dařilo , když kvalifikaci pro závod vyhrál poměrně z velkým náskokem Patrik Vostárek a Michal Šembera odsadil 10. místo.

Do závodu startoval Patrik Vostárek z prvního místa v první řadě na startovním roštu , tuto pozici dokázal náležitě využít a stylem start- cíl celý závod opanoval a suveréně zvítězil. To Michalovy Šemberovi se tak nedařilo a v boji o 10. místo ve čtvrtém kole upadl a byl nucen ze závodu odstoupit.

Na druhém místě závod dokončil Ital Bussolotti na Yamaze a třetí místo patřilo zatím vedoucímu muži absolutní klasifikace Francouzi Bazovi taktéž na Yamaze.

 

CELKOVÁ KLASIFIKACE : 1.Baz 97 b., 2. Vostárek 85 b. , 3. Linfoot 61b., …….20. Ježek 4 b., 23. Šembera 2b.

 

 

FIM pohár Superstock 1000 – 30. Drobný, Matěj Smrž nedojel.

Kvalifikace na tento závod se pro české barvy vyvíjela poměrně optimisticky, kbyž Matěj Smrž obsadil 8. místo celkově, ale až 32. místo patřilo Michalu Drobnému z KL Intermota.

Závod je pro jihočeského závodníka týmu MS Racing nevyvíjel podle jeho představ , když se mu nevydařil start a propadl se až na 14. místo. Postupně se propracoval v průběhu prvního kola až na 12. pozici, ze které bohužel ve druhém kole upadl a musel ze závodu odstoupit. Michal Drobný odsadil v tomto závodě 30. místo. Malou náplastí na smolný závod bylo pro MS Racing 13. místo Angličana Burrela.

Závod vyhrál Pirro na Yamaze, druhé místo obsadil Giugliano na Suzuki a třetí místo vybojoval  Berger na Hondě.

 

CELKOVÁ KLASIFIKACE : 1. Simeon 84b., 2. Roberts 76b., 3. Polita 67b., …..7. Smrž 40b.,16. Burrel 14b.

 

Mistrovství světa Supersport.- 17. DeAngelis , Lagrive nedojel  

Královehradecký tým KL Intermoto zažil jeden ze závodů na který určitě nebude moc dobře vzpomínat .

V kvalifikaci si na své konto připsal Matthieu Lagrive 11. místo a druhý jezdec týmu Wiliam DeAngelis až 31. místo na startovním roštu .

Po startu závodu se Lagrive propadl až na 15. místo. Postupně se však zlepšoval , ale bohužel ve druhém kole odstoupil po havárii ze 12. místa.

Závod vyhrál Pitt před Jonsem a Reou, všichni na Hondách.

 

CELKOVÁ KLASIFIKACE : 1. Pitt 113b., 2. Foret 97b., 3. Parkes 87b.,…….. 13.Lagrive 28b.,

 

Dalším podnikem kde budou startovat naši jezdci a týmy bude závod na domácím Masarykově okruhu v Brně 18.-20.7.2008 .

 

Více informací o tomto závodě najdete na stránkách : www.czechgp.com  

 

Zpracoval : Jaromír Navrkal a Jiří Navrkal    


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na loňské WSBK v Brně od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose