www.car.cz
 

Jarka Orsáka pěkné páté místo z tragické Horácké rallye netěší
     30.6.2008 08:45 - tisková zpráva


Jarek Orsák: Páté místo z Třebíče mne netěší.

S body za páté místo v absolutním pořadí a bonusovými body za umístění ve druhé etapě, se vrátila posádka Orsák rally sport teamu Jaroslav Orsák a Karel Vajík z šestého podniku mezinárodního mistrovství ČR v rally – Horácké rally v Třebíči.

Tři týdny před závodem v Třebíči absolvovali Jarek s Karlem smolnou hustopečskou rally. Velmi dobře rozjetou soutěž zhatila jezdecká chyba. Jarin řízl zatáčku více než potřeboval, ta jej katapultovala na protější břeh, kde ohnul pravé přední rameno. Skvělý výsledek, který byl na spadnutí, se rázem rozplynul v prachu. O to více se valašská posádka těšila do Třebíče.

První rundu erzet páteční etapy zakončili Jarek s Karlem na 5.místě v absolutním pořadí. Atak na vyšší příčky plánovala posádka i na zbývajících rychlostních zkouškách dne. Vloudila se ale chybička ve volbě pneumatik. „Nezvolili jsme tu správnou směs gum. Přesto mne těší fakt, že jsem dokázal držet krok s Josefem Petákem a Karlem Trojanem,“ uvedl Jarek.

Na začátek sobotní etapy čekala na posádky krátká, tří kilometrová erzeta. V ní zajel Orsák čtvrtý čas, na desetinu shodný s časem Petáka a Honzy Votavy. Na deváté a desáté zkoušce pak stáhl téměř pět vteřin z náskoku Karla Trojana. Rozdíl mezi klobůckým a pražským jezdcem byl již jen 8,3 vteřiny a schylovalo se k ataku na čtvrté místo. K tomu ale nedošlo. Jarek ještě zajel třetí nejrychlejší čas na 13.RZ. Od bramborové příčky jej dělilo 4,6 vteřiny. O zkoušku dále byla na dosah dokonce i třetí příčka.

Na bronz ztrácela naše posádka 6,9 vteřiny. „Karel Trojan i Josef Peták jeli na třebíčsku velmi dobře. Náš souboj na poslední rychlostní zkoušce by byl jistě ozdobou soutěže. Stejně jako boj o první místo v soutěži po celé dva dny. Přesto jsme s naším umístěním v cíli spokojeni. Nemáme však žádnou radost. Tragická událost se podepsala na všech,“ zhodnotil závěr rally Jarek Orsák.

Cílovou rampou projela posádka na pátém místě absolutně. Prvenství si odvezli Jarek s Karlem z kategorie juniorů.
Také na tým z Valašských Klobouků dopadl smutek po tragické havárii Mirka Levory a Pavly Třebínské. O to více pak zpráva zapůsobila na samotnou posádku.

„Nedávno jsme s Mirkem a Pavlou potkali u oběda. Navíc v pátek dopoledne jsme s Pavlou šprýmovali a ona se ptala, zda někdo nehledá spolujezdce na Kopnou. A v sobotu bylo všechno jinak.“ vzpomíná Karel Vajík. Rodinám Mirka Levory a Pavly Třebínové vyjadřuje celý tým hlubokou upřímnou soustrast,“ doplnil slova spolujezdce Jarek Orsák.


Tisková zpráva Orsák rally sport teamu
www.jarekorsak.cz 

 
Vebr Miroslav


 
 
Fotogalerie:   Horácká rally Třebíč 2008, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose