www.car.cz
 

Trucky: Druhým místem v neděli uhájil David Vršecký průběžné vedení
     30.6.2008 08:56 - tisková zpráva


Bosiger vyhrál kvalifikaci
Vynikajícímu startovnímu manévru vděčí švýcarský jezdec ve službách českého týmu Buggyra International Racig Systém Markus Bosiger za vítězství v nedělní kvalifikaci. David Vršecký si zopakoval umístění z měřeného tréninku a dojel třetí!

Stejně jako včera v pohárovém závodě dokázal Markus úspěšně zaútočit po startu ze druhé pozice. Rozdíl spočíval jen v tom, že v roli oběti vystřídal Vršeckého nejrychlejší muž měřeného tréninku Antonio Albacete. "Zvolil jsem prakticky stejnou strategii jako včera, kdy jsem se dostal jako první na vnitřek dráhy," komentoval nevzrušeně postartovní dění Bosiger, který jel po zbytek osmikolové kvalifikace svou klasiku. "Nogaro patří do kategorie okruhů jízdu na nichž si lze užívat. Doufám, že mě stejné pocity budou provázet i v pohárovém závodě."

Jeho stájový druh David Vršecký se sice snažil po startu posunout ze třetí pozice alespoň před Albaceteho, ten však svou pozici uhájil. V prvních polovině závodu to pak vypadalo na opakování včerejšího scénáře, který vyvrcholil Albaceteho předjetím. Dnes však Antonio nepovolil. "Jel hodně dobře. Navíc příkazy z depa zněly neriskovat a bodovat. Tak jsem neriskoval a bodoval. Pohárový závod je o šest kol delší. Takže uvidíme…." 

Vršecký udržel vedení!
Druhým místem v nedělním pohárovém závodě uhájil David Vršecký vedení v průběžném pořadí Evropského šampionátu tahačů. Jeho náskok na Antonia Albaceteho činí dva body. Dosavadní nogarský suverén Markus Bosiger polovinu závodu suverénně vedl, poté však musel v důsledku poruchy spojky odstoupit!

"Co se dá dělat, technické problémy, které navíc nelze ani předpokládat k truckracingu prostě patří," řekl po dojezdu Bosiger při pohledu na součástku v hodnotě několika desítek korun, která vystavila stopku jeho návratu do čela šampionátu.

"Start jsem zvládnul bez sebemenších obtíží, po malých problémech v prvních kolech jsem chytil správný rytmus a všechno vypadalo velmi dobře. Najednou jsem ale nemohl zařadit a začal tušit, že se mi vítězství začíná nějak vzdalovat."

Po Markusově odstoupení se na první místo propracoval Antonio Albacete následován Davidem Vršeckým. Vzhledem k tomu, že španělského jezdce trápila v průběhu celého závodního víkendu životnost pneumatik se očekával Davidův útok na první místo. Ten však nepřišel.

"V polovině sedmého kola mi začala odcházet pravá zadní pneumatika. Prakticky jsme jel po třech zadních kolech. Věděl jsem, že i druhé místo mi udrží vedoucí pozici v šampionátu, vysílačkou jsem dostal pokyn neriskovat," vysvětlil David po dojezdu. "Souhlasím s Markusem v tom smyslu, že jsou věci, které nelze ovlivnit. Jsem ale přesvědčen o tom, že jdeme správnou cestou."

 

Neděle

Jezdec        Měřený trénink   Kvalifikace   Pohárový závod   Body

Markus Bosiger         2                       1                    nedokončil        10

David Vršecký          3                       3                           2                  23


Řekli po závodě

Markus Bosiger: „Vypadnul jsem kvůli banální závadě, ale to k truckracingu patří. Zatím ve srovnání s loňskem bodově ztrácím, ale před námi je stále ještě pět závodů.“

David Vršecký: „Deklaroval jsem svou touhu v Nogaru konečně vyhrát, dvě druhá místa nejsou ale vzhledem k průběhu závodů rozhodně k zahození. Škoda dnešních technických problémů. Hodně jsem si věřil.“

Stav EP po sobotě

1. David Vršecký (ČR/Buggyra) 182 bodů, 2. Antonio Albacete (Špan/MAN) 180, 3. Markus Bosiger (Švýc/Buggyra) 162, 4. Jochen Hahn (Něm/MAN) 125, 5. Jean Philippe Belloc 116, 6. Stuart Oliver 79

 

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Vydařená sobota a Buggyry v Nogaru 08, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose