www.car.cz
 

Jirka Janák na Norisringu nakonec vybojoval první desítku
     30.6.2008 12:21 - tisková zpráva


Nedělní závod na Norisringu nedopadl podle očekávání Jirky Janáka, což však naznačovaly již tréninky a následně i kvalifikace. Start z 13. místa se mu sice povedl a pak si dokázal poradit i s několika konkurenty, ale na 9. příčce se definitivně zasekl. Vůz nefungoval tak, aby s ním mohl zrychlit a předjet soupeře, jenž si postupně budovaly čím dál větší odstup od našeho závodníka.

„V první zatáčce se mi podařilo postoupit o dvě místa vpřed, poté jsem ještě jednoho soupeře předjel. Hned v prvním kole došlo ke kolizi, kvůli které musel na trať vyjet safety car. Po restartu závodu jsem ale nebyl schopen se udržet jezdců přede mnou, a ti mi postupně ujížděli. S autem jsem se pral celý závod,“ řekl Jirka, který netajil zklamání.

„Rozhodně jsem od tohoto víkendu čekal víc než umístění v první desítce. Veřil jsem, že tady konečně nastane ten pověstný zlom, ale nestalo se. Já své rezervy znám a vím, kde je můžu odstranit, ale na to bych potřeboval perfektně fungující auto, a to zatím, bohužel, nemám,“ řekl Jirka.

Z lepšího výsledku se spolu s týmem Műhlner Motorsport těšil alespoň ve druhém závodě série ADAC GT Masters. Tentokrát musel na svůj podíl úspěchu počkat, protože za volant Porsche Cup S nejdříve usedl Frank Stippler.

Po necelých 30 minutách hodinového klání byl Jirka vyzván ke střídání, avšak svou zručnost příliš předvést nemohl. Z boxu totiž auta vyjížděla za safety carem, protože v závěru první části závodu došlo na trati k vážné havárii. Jednomu z vozů selhaly brzdy, v plné rychlosti vrazil do auta jedoucího před ním a následně do záchytné bariéry.

Všechny vozy několik kol odkroužily v poslušném vláčku a protože kolize měla rozsáhlejší následky, než se zdálo, závod byl červenou vlajkou předčasně ukončen. Pro Műhlner Motorsport to znamalo vítězství jednoho z jeho 3 vozů, Jirka s Frankem Stipplerem skončili šestí.

„Abych řekl pravdu, moc jsem si nezajezdil. Zatím se mi ještě nestalo, abych celý závod odjezdil za safety carem. Nejvíce mě však těší, že jsem dokázal s mým zkušenějším týmovým kolegou zajíždět rovnocenné časy.“

www.jiri-janak.com 


 
 
Fotogalerie:   Jirka Janák se Stipplerem v ADAC GT MASTERS pátí, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose