www.car.cz
 

ADAC GT Masters: Druhý závod zvládlo na jedničku Porsche 997 GT3 S
     30.6.2008 18:02 - Vladimír Rožánek


Němci Basseng a Bergmeister budou zřejmě na Norisring vzpomínat hodně dlouho. Ze sobotního třetího místa se vyšplhali v pořadí na zlato, a tak jim právem patří označení nejlepších pilotů víkendu ADAC GT Masters.

Městský okruh Norisring se vyznačuje dlouhými rovinkami, po kterých následuje vždy velmi ostrá zatáčka, lemovaná svodidly a vyzděnými úseky. Není to nejjednodušší závodní trať a karamboly tvoří běžnou součást závodních víkendů. Mrštné Porsche 997 GT3 Cup S bylo nad síly i Lamborghini Gallarda, které za volantem ukrývalo Alberta von Thurn & Taxise, společně s dalším Němcem Haasem. Třetí příčka patřila dvojici Bert a Meir s Chevroletem Corvette Z06. Tito závodníci startují za stáj G-Private Racing, která s vozy Porsche jezdí i naše mistrovství ČR na okruzích.

 

Naši si proti sobotě trochu pohoršili a Skula s Matzkem na Chevroletu Corvette Z06 dojeli na pěkném pátém místě. Hned další v pořadí dorazil do cíle dorazil další Čech Jiří Janák, který o víkendu hostoval v týmu Mühlner Motorsport a pilotoval společně s Němcem Frankem Stipplerem Porsche 997 GT3CUP S. Vítězná posádka ze soboty – Schwagger a Ludwig dojela před Skulou a Matzkem na čtvrtém místě a završila tak velmi úspěšné vystoupení svého Chevroletu Corvette Z06. Ristkesovi a Lammersovi se již tak nedařilo a Lamborghini Gallardo dovezli do cíle až na 15. místě. Při prvním závodě doplatil vůz Ford GT s posádkou Heyer-Hennerici na poruchu motoru. Bylo v očekávání, zda do cíle dojede alespoň podruhé, ovšem ani nedělní představení nedokončili, když jejich vůz zastavila porucha převodovky. Po nehodách skončili i Kox s Rousínovem a Becker s Kechelem.

Záznam závodu mohou fanoušci GT vozů vidět na novém sportovním kanálu Sport5.

 

Výsledky ADAC GT Masters 2 Norisring:

 

Basseng/Bergmeister – Porsche 997 GT3 Cup S

Thurn&Taxis/Haase – Lamborghini Gallardo GT3

Meir/Bert – Chevrolet Corvette Z06 GT3

Schwager/Ludwig - Chevrolet Corvette Z06 GT3

Skula/Matzke - Chevrolet Corvette Z06 GT3

Janák/Stippler - Porsche 997 GT3 Cup S

Rodriguez/Accary – Aston Martin DBRS9

Mayer/Seiler - Chevrolet Corvette Z06 GT3

Rodriguez/Dumas - Aston Martin DBRS9

Renauer/Raja – Lamborghini Gallardo GT3

 

Vláďa Rožánek

Foto© Reiter Engineering

 


 
 
Fotogalerie:   Autokross BMČR v Přerově a kotrmelec objektivem Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose