www.car.cz
 

WSBK – Misano- 2. závod vyhrál Xaus na Ducati – Jakub Smrž obsadil 9.místo
     30.6.2008 20:43 - Jirka Navrkal


Druhý závod WSBK se stal spanilou jízdou týmu Sterilgarda Ducati když vyhrál Ruben Xaus a druhé místo obsadil jeho týmový kolega Max Biaggi . Čech Jakub Smrž  obsadil pěkné 9. místo.

 

Ve druhém závodě se očekávalo , zda Max Neurkirchner na Suzuki a Troy Corser na Yamaze zopakují svá skvělá umístění  z prvního závodu a odolají převaze jezdců na motocyklech Ducati. Max Neurkirchner nezvládl start a o bojů o vítězství ve druhém závodě vůbec nezasáhl a dojel až na sedmém místě.

 

Hned po startu se dal Troy Corser do boje s jezdci na strojích Ducati jenže ve druhém kole nejprve pro technickou závadu musel odstoupit domácí Michele Fabrizio na Ducati. A ještě v tém že kole musel odstoupit Karl Muggeridge na Hondě, avšak jeho Honda zanechala na dráze okruhu olejovou skvrnu a ředitel závodu druhou jízdu radši přerušil.

 Do restartu závodu mohl tedy nastoupit domácí Fabrizio , přestože odstoupil, protože platí pravidlo jestli že je závod přerušen do 3. kola závodu můžou nastoupit i jezdci . kteří do té doby odstoupili. Závod je vypsán znovu na stejný počet kol.

 

Ihned po restartu závodu se vytvořila  skupinka Bayliss, Xaus,Biaggi,Corser  a všem muselo být jasné že právě tito jezdci si to rozdají o vítězství v tomto závodě. Od šestého kola se ujal vedení Troy Corser a začal se postupně vzdalovat trojici jezdců na Ducati. Již to vypadalo že si Corser dojede po dvou letech pro vítězství v WSBK. Vlivem odcházejících pneumatik se však před něj dostal Troy Bayliss. V závěru závodu se dopustil Troy Corser jezdecké chyby, když byl příliš dlouhý na výjezdu ze zatáčky a propadl se až za svého týmového kolegu Noriyuki Hagu a obsadil až páté místo. Z jezdců Ducati měl nakonec po velmi vyrovnaném boji nejvíce sil Ruben Xaus před týmovým kolegou Maxem Biaggim a třetí místo nakonec vybojoval vedoucí jezdec celkové klasifikace Troy Bayliss.

 

Našemu Jakubovi Smržovi  se opět moc nepovedl start a po projetí cíle prvního kola figuroval  na 12. místě. V průběhu závodu se postupně zlepšoval a od šestého kola dorážel na  záda zatím druhému jezdci klasifikace Carlosu Checovi., avšak jak v prvním závodě nenašel recept na jeho předjetí a dokončil závod na 9. místě a připsal si dalších 6. bodů do celkové klasifikace.

 

VÝSLEDKY :

  1. Xaus , 2. Biaggi , 3. Bayliss – všichni Ducati.,…… 9. Smrž – Ducati

 

CELKOVÁ KLASIFIKACE PO 16. ZÁVODECH

1. Bayliss – Ducati 259 b., 2. Neurkirchner – Suzuki 210 b., 3. Checa-Honda 207 b., 4. Haga –Yamaha 191 b., 5. Corser – Yamaha 185b., ……. 14. Smrž –Ducati 74b.

 

 

 

Dalším podnikem kde budou startovat naši jezdci a týmy bude závod na domácím Masarykově okruhu v Brně 18.-20.7.2008 .

 

Více informací o tomto závodě najdete na stránkách : www.czechgp.com  

 

Zpracoval :Jaromír Navrkal a Jiří Navrkal    


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na loňské WSBK v Brně od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose