www.car.cz
 

FIA GT3 : Vydařený víkend týmu MM Racing na německém Norisringu
     30.6.2008 23:00 - tisková zpráva


Vydařený víkend v Norisringu

MM Racing pokračoval v další sérii závodů německého ADAC GT Masters na okruhu v Norisringu. Během  kvalifikace bohužel do Martina Matzkeho zezadu narazil Dominik Schwager z týmu Callaway Competition , který jel také s vozem Corvette Z06R GT3.

Při kolizi došlo k poškození  zavěšení zadního kola a nebylo možné kvalifikaci dokončit. Martin Matzke proto startoval v sobotním  závodě  z šestnácté pozice, protože  odjel jen šest kol. Sobotní závod se ale povedl. Jezdci MM Racing vybojovali  páté místo a  po penalizaci   týmu Argo Racing  došlo k posunu na čtvrtou příčku.

Roudnická stáj tak opět dosáhla na body. Do závodu startoval Martin Matzke za pěkného polojasného počasí. V polovině závodu předal auto Jiřímu Skulovi, který dokončil parádní jízdu na čtvrtém místě. Náladu si vylepšil  i šéf týmu Martin Matzke st.,  který  po projetí Corvetty cílem neskrýval svoji radost .

"Zatím je to jeden z nejpovedenějších závodů od začátku sezóny, jsem nadšený! Kluci městský okruh zvládli na výbornou, jeli takticky a bez chyb,“ dodal Matzke. V neděli přišlo více jak deset tisíc diváků, ale počasí bylo až moc horké pro uzavřený  okruh uprostřed města. Jiří Skula startoval z posledního místa a během pár kol se dokázal probojovat do první desítky.

Byla mu také naměřena největší rychlost na trati 249 km/h. V polovině závodu došlo k těžké havárii vozu Lamborghini. Vyjel Safety Car a po několika kolech byl závod z důvodu bezpečnosti předčasně ukončen. Jezdcům tak bylo  započítáno do výsledků 41 kol. Pro roudnický tým to znamenalo výborné páté místo.

„Nejlépe se mi předjíždělo v prostředním esíčku, které bylo pro mě technicky nejednodušší. Byl to skvělý víkend, vše fungovalo, jak mělo. Moc mě také potěšila účast českých diváků,“ řekl po závodě spokojený Jiří Skula. Ani druhý jezdec

Martin Matzke neskrýval svoji radost z bodů, které si tým připsal do celkového hodnocení šampionátu: Závod se nám s Jirkou moc povedl, dokonce bych řekl, že i víc, než jsme očekávali. Konečně jsme neměli žádné technické problémy a závod jsme si užívali.“

Dalším podnikem je závod FIA GT3 na okruhu v Oscherslebenu, který začíná v sobotu 5. července. Do tohoto závodu bude nasazeno i druhé auto,  které bylo již představeno tento víkend v týmovém stanu fanouškům.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   MM Racing na Norisringu 2008, foto týmu K.Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose