www.car.cz
 

Farinka 2008. Neuvěřitelné !! Byl to již poslední hřebíček do rakve ??
     1.7.2008 10:40 - Pavel Jelínek


oficiální verze :

Vzhůru Farinovou zatáčkou o pohár primátora města Brna 2008

O víkendu se konal již 11. ročník závodu Vzhůru Farinovou zatáčkou o pohár primátora města Brna (10. ročník Mistrovství České republiky). Na startu se objevilo celkem 55 aut. Představily se vozy soudobé i historické, a to v soutěžích Mistrovství ČR, Českomoravském poháru, jízdě pravidelnosti a hobby poháru.

Tréninkové jízdy i oba závody proběhly bez jakýchkoliv komplikací, počasí nám zase přálo a všichni byli spokojeni.

Upřesnění redakce :

Tak takto vypadala oficiální  informace týmu Vonka racing. Zdálo by se, že  vše bylo v naprostém pořádku. Nicméně opak je pravdou. Farinka 2008 byla  dosud  zcela nejhorší z desítky konaných ročníků. Dolehlo k nám do redakce mnoho a mnoho  hlasů, že snad  to bylo již úplně  naposledy, co se tato akce jela !!

Z pohledu do startovní listiny ( byť utajené ..), je zcela zřejmé, že účast byla zcela jiná, než deklarují pořadatelé !!

A s tou spokojeností  to bylo taky  úplně jinak. Kromě Vonky asi nebyl  spokojen nikdo a vzhledem k nízkému počtu startujících snad  nemohl být spokojen ani Vonka. Ze startovného moc nevydělal.

On se asi někdo přepočítal, když uvádí 55 startujících. Podle našich neoficiálních  informací bylo startujících  zhruba 24, co by na prstech obou rukou spočítal současných vozů, zbytek historici. Samozřejmě, do těchto čísel byla pravděpodobně započítána i  běžná vozidla, která absolvovala jízdu pravidelnosti - ale to   nejsou  žádné závodní stroje.

Na ně by tam  žádný divák nepřišel.... Možná pak do čísla 55 byly započítány i některé kamióny, které skutečné závodní  vozy  přivezly, nevím.... Jasné je, že na oficiálních stránkách pořadatel  očividně    lže !! Aby vše vypadalo  lépe.

Ale ani v součtu za oba závody, tedy 2 x 24 vozů by to nějak nevycházelo....

A proč se třeba  ve zprávě neobjevila informace o tom, že pro malou účast byl nedělní program zcela zrušen a že se  všechyny jízdy stíhly odjet v sobotu ....??  A kupodivu se  ani nikde neobjevilo jméno  vítěze... A tak by  šlo pokračovat. Nicméně nemá to smysl.

Nemohu se zbavit pocitu, že ani pokračování  Farinky v této Vonkově podobě  nemá  smysl !! Ať již je trať sebeslavnější ... A pokud vím,  stejného názoru jsou i mnozí závodníci i kolegové novináři a fotografové, které akci  navštívili.

 

PS: a jména vítězů se bohužel nedozvíte ani u nás. Netušíme je.


 
 
Fotogalerie:   Podivná Farinka 2008, foto Jar. Mareček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose