www.car.cz
 

Boesiger: "Když se dva perou..." Zatím průběžně třetí zachovává klid
     2.7.2008 10:00 - tisková zpráva


Boesiger: "Když se dva perou..."

Celkové třetí místo a ztráta dvaceti bodů na stájového druha Davida Vršeckého. Taková je letošní dosavadní bilance obhájce mistrovského titulu Markuse Boesigera. Švýcarský jezdec ve službách českého týmu Buggyra International Racing System však zachovává stoický klid!

Na tom nic nemění ani jeho brzký odjezd z dějiště konání posledního závodu v Nogaru. V něm Markus přes polovinu závodu suverénně vedl, poté však musel odstoupit.
 
"Měli jsme informace o tom, že se ve Francii chystá stávka řidičů kamiónů a hrozí blokáda dálnic. Proto jsme museli odjet co nejdříve," vysvětlil dnes v telefonickém rozhovoru švýcarský jezdec. "K závodění patří vedle výher i prohry. Nogaro ovšem ukázalo, že pokud auto funguje, jsem hodně rychlý. A na tom se dá do budoucna stavět."

Markus se rovněž vrátil k sobotnímu pohárovému závodu, ve kterém se hned po startu manévrem doslova na ostří žiletky dostal před vítěze kvalifikace a svého stájového druha Davida Vršeckého, aby posléze zvítězil. "Již poněkolikáté opakuji, že byť mám k Davidovi nadstandardní vztah, je to pro mě soupeř jako každý jiný. S tím rozdílem, že do souboje s ním jdu s vědomím, že v jeho případě nehrozí žádná zkratovitá reakce, případně využití trucku jako zbraně."

Současná ztráta dvaceti bodů na Vršeckého a osmnácti na Albaceteho Markuse příliš nestresuje. "I ve Švýcarsku se říká, že když se dva perou, třetí se směje," říká a zároveň dodává, že se podle jeho názoru bude stejně jako loni rozhodovat až v posledním závodě sezóny.
 
"Zatím jsem sice nezaregistroval žádné články v tom smyslu, že jsem v boji o titul odepsaný, ale až tak moc by mi to nevadilo. Z loňska vím, jaké je to být pod tlakem a jak svazující je vědomí, že člověk musí."
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Buggyry v Nogaru 08, neděle, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose