www.car.cz
 

Do druhé poloviny sezóny vstupuje seriál KW Berg v Divákách
     2.7.2008 00:37 - tisková zpráva


Do druhé poloviny sezóny vstupuje závodem v Divákách mezinárodní seriál KW Berg-Trophy International 2008. Závod nazvaný III.Seat Divácká 13 se uskuteční tento víkend na trati dlouhé 2600 metrů.

 

Obec Diváky se nachází v kopcovité krajině Hustopečské pahorkatiny, její katastr má rozlohu 844 ha z toho 284 ha lesa. Vesnice náležela ke staré sídelní oblasti. V zakládací listině zábrdovického kláštera premonstrátů se objevuje v roce 1210 pod názvem DIWACI, kdy ji její majitel Lev z Klobouk daroval tomuto klášteru.

 

První závody automobilů do vrchu se v této obci uskutečnily v roce 2006 při KW Berg Cupu. Není to, ale jediná automobilová soutěž, která v obci probíhá. Několik let se zde jezdí i Rallye Agrotec Hustopeče a obec Diváky je centrem jedné z rychlostních zkoušek. Za podpory starosty obce se stále pro jezdce vylepšuje zázemí a samotná trať.

 

Na letošní sezónu bylo instalováno 200 metrů nových svodidel do krizových částí tratě. Šestého podniku letošního kalendáře se zúčastní na 80 jezdců ze čtyř zemí a mezi jmény nechybí nikdo z favoritů. Z formulových jezdců je na seznamu přihlášených mimo jiné vítěz KW Berg-Trophy 2007 Miloš Zmeškal (Dallara F3), Karel Moural (Ralt F3) a Michal Novický (Faster Ninja).

 

Se sportovním prototypem PRC Opel vyrazí 77-letý Marcel Pipek a mezi cestovními vozy jsou na seznamu jezdci jako Martin Šípek, Antonín Daniel, Pavel Ulman (všichni BMW M3), vítěz nedávného Pelhřimovského kopce Radek Kolbábek (Ford Sierra 4000), maďarský matador János Farkas či nadějný junior Jakub Klestil (oba Subaru Impreza WRX STi).

 

Ve startovní listině bohužel chybí loňský vítěz obou závodů Radek Krakovič (Reynard F3), který se v letošní sezóně věnuje pouze závodům na okruzích. Jezdci budou soutěžit po oba dny ve třech závodních jízdách, ze kterých se dvě nejlepší započítávají do výsledků závodu.

 

Celý víkend bude premiérově vysílán přenos TV Live přes internetovou síť a to zásluhou firmy Missoftware Milana Schembery. Firma Adako Košice Luboše Šabíka zase připravila tradiční on-line výsledky. Zájemci výše uvedené mohou sledovat na webové stránce www.berg-trophy.cz.

 

Technické a administrativní přejímky začínají v pátek od 15,00 hodin. V sobotu a neděli ráno od 6,00 hodin do 7,00 hodin jsou pouze administrativní přejímky.

 

Depo je otevřené od pátku 8,00 hodin, pro jezdce, doprovod a návštěvníky akce jsou připraveny stánky s občerstvením v depu na náměstíčku, na trati a v cíli.

 

PR

 

Dnešním dnem byl spuštěn přihláškový systém na závod KW Berg-Trophy International, který se uskuteční 2. a 3. 8. v Bánovcích nad Bebravou, na trati Jankóv Vŕšok. Tento závod bude premiérový společně s Mistrovstvím Slovenska PAV 2008, proto je pro jezdce našeho seriálu volných pouhých 100 míst ve startovní listině.

 

Pořadatel závodu očekává na startu 150 jezdců a proto na ně apeluje, aby se přihlašovali pouze Ti, kteří mají o závod vážný zájem, popřípadě se včas omluví. Proto bude jezdcům při rozpravě rozdaná startovní listina, podle které se vypočítá přibližný start jezdce. Pokud jezdec nenastoupí ke startu ve své skupině, nebude mu poté již start umožněn. V prostoru depa bude možnost připojení na el.energii za poplatek 300,- Sk / víkend, ale nesmí se použít na nahřívací vaky. Startovné na jeden závodní den je 1200,- Kč nebo 1500,- Sk.  

 

Je doporučeno jezdcům, kteří se pravidelně nezúčastňují závodů KW Berg-Trophy, aby si nastudovali důkladně technické a sportovní propozice tak, aby se vyhnuli případným konfliktům.

 

A prosba nejdůležitější! Chovat se k sobě tolerantně, nezabírat v depu zbytečné místo tak, aby premiéra společných závodů s MSR PAV odstartovala ke spokojenosti náš všech.

 

Veškeré informace včetně přihlášky k tomuto závodu naleznete na www.berg-trophy.cz.

 

 


 
 
Fotogalerie:   Závod KW do vrchu Valašský klobůk Vsetín 2008, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose