www.car.cz
 

ROTO Plzeň na Bohemii ve startovní listině. Punto tentokrát shledáno v pořádku
     4.7.2008 10:40 - tisková zpráva


ROTO Plzeň na Bohemii ve startovní listině

V pátek odpoledne vyrazí na trať mladoboleslavské soutěže i vůz se startovním číslem 29 a posádkou Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart.

 

V dílnách týmu panoval před soutěží relativní klid. Karoserii vozu posádky Jiří Skoupil – Tomáš Singer má stále ještě v práci klempíř, stejný Fiat Punto S1600 chodské dvojice byl připravený už na minulou soutěž v Třebíči, kterou nakonec nesměl absolvovat.

 

Před novým startem doznal jediné změny, mechanici zavařili na rubu zadních dveřích čtyři otvory v plechu s tloušťkou 0,6 mm a průměrem 20 mm. Ty podle zápisu technických komisařů z Třebíče narušily bezpečnost karoserie.

 

Posádka absolvovala bez obtíží seznamovací jízdy a Jan Šlehofer, podobně jako většina dalších jezdců, označil tratě za velmi technické. Právě takové by mu měly vyhovovat.

 

Ve čtvrtek velmi pozdě večer absolvoval týmový fiat technickou přejímku. Úvodem mu po zvážení zapsali do výkazu identickou hmotnost jako na všech dosavadních letošních soutěžích, totiž 1024 kg. Následující prohlídka vozu byla skutečně neobyčejně důkladná a podrobná, čtyři techničtí komisaři zkoumali zejména karoserii doslova centimetr po centimetru dvacet minut.

 

Hlavní technický komisař měl k dispozici fotografie jiného soutěžního vozu a každý detail interiéru s mravenčí pílí porovnával. Poté byl opět Fiat Punto, stejně jako v Třebíči, označen úřední nálepkou s razítkem a podpisem, záznam o splněné technické přejímce se objevil i ve sportovním průkazu vozidla. Tady ovšem s poznámkou o lehké závadě, že pod boční výplní zadních podběhů (plastovým čalouněním interiéru) schází zhruba 10 mm plechu.

 

Posádka se cítí v dobré fyzické i psychické kondici a na trať se těší. Hlavním soupeřem ve třídě bude opět Ford Fiesta S1600 posádky Zedník – Pražák, ale dvojice týmu ROTO Plzeň pomýšlí na nejvyšší místa v celé skupině A. O to se budou muset utkat opět především s Josefem Sedláčkem a Milanem Marušákem ve dvoulitrovém Renaultu Clio R3. 

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tišnov 2008 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose