www.car.cz
 

Václav Pech jun. připraven na Rallye Bohemia
     4.7.2008 16:32 - tisková zpráva


Technicky náročná soutěž s bohatou historií, krásnými a těžkými rychlostními zkouškami, taková je Rallye Bohemia. Záludnost tratě v minulosti dobře poznali i úřadující mistři republiky Václav Pech jun. a Petr Uhel.

„Máme před sebou jednu z nejtěžších rallye v Českém mistrovství. Třetí rychlostkou Rallye Bohemia je speciálka v Sosnové u České Lípy, která je velmi atraktivní pro diváky. Nikde jinde u nás nemůžete sledovat dva vozy bojující proti sobě na paralelní trati a přitom využít pohodlí tribun. Chtěl bych  určitě diváky pozvat, aby zažili tu pravou atmosféru. Já mám Sosnovou velmi rád, protože je to původně rallyecrossový areál a já v rallyecrosse začínal,“ říká k Rallye Bohemia Václav Pech jun.

 

Fanoušci rallye si jistě velmi dobře pamatují loňský ročník soutěže, kdy zde Václav Pech jun. sváděl velký a napínavý souboj se svým tradičním rivalem Romanem Krestou. Jak na tento souboj vzpomíná Václav Pech jun.? „V minulém roce jsme s Romanem jeli celou soutěž nesmírně vyrovnaně a doslova se přetahovali o desetinky.

 

I přesto, že byly zařazeny na české poměry velmi dlouhé rychlostní zkoušky, dělil nás v cíli soutěže jen několikavteřinový rozestup. Rádi bychom na ten loňský souboj plynule navázali a opět  bojovali o první místo. Dobře si s Petrem uvědomujeme náročnost soutěže a oba se důkladně připravujeme. Intenzivní přípravou prošlo i naše Mitsubishi Lancer EVO IX, které jsme po minulé vítězné soutěži kompletně opět repasovali.“

 

Posádka Euro Oil teamu má na Rallye Bohemia mnoho zajímavých vzpomínek, ale jednou z nich je i vzpomínka na kolizi s betonovým sloupkem a následnou stíhací jízdu z roku 2003. „V roce 2003 jsme s Petrem zažili naši nejvážnější havárii v soutěžích, kdy jsme s Fordem Focus WRC trefili mými dveřmi sloupek elektrického vedení „antoníčka“. Auto bylo tehdy hodně poničené a mi měli cihly až na klíně, ale podařilo se nám dojet do servisu, a mechanici odvedli za 20 minut skvělou práci a vrátili nás tím zpět do soutěže. Propadli jsme se tehdy až na 68. místo a začali stíhací jízdu, která vyvrcholila na poslední rychlostní zkoušce, kdy jsme celkově jen o jednu desetinu předstihli Karla Trněného a obsadili celkově čtvrté místo. V tom roce pravidelně závodilo více než 10 vozů WRC a každý bod měl velkou cenu,“ vzpomíná Václav Pech jun.

 

Rallye Bohemia odstartuje v pátek po poledni z Mladé Boleslavi a na soutěžní posádky čeká první etapa na Mladoboleslavsku s vloženou superspeciálkou v Sosnové u České Lípy a Staroměstskou rychlostní zkouškou vedoucí přímo centrem Mladé Boleslavi. Obě tyto rychlostní zkoušky budou velmi divácky atraktivní. Druhá etapa Rallye Bohemia přivede soutěžící tentokrát do oblasti kolem Turnova a Železného Brodu. Cílem projede první posádka Rallye Bohemia v sobotu v 18:15 před muzeem Škody v Mladé Boleslavi a bude mít za sebou 222 ostrých kilometrů rychlostních testů. 

 

 

Petr Eliáš

 

PR

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 4.7.2008

 


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2008 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose