www.car.cz
 

Jirkovi Janákovi zatím v Silverstonu vůz funguje
     4.7.2008 23:45 - tisková zpráva


Porsche Supercup hostí Anglie03.07.2008

Po nepříjemném zážitku se zlomenou poloosou v Magny Cours, čeká Jirku Janáka závod v anglickém Silverstonu. Porsche Mobil 1 Supercup se tam přestěhuje tento víkend, Jirka odlétá na britské ostrovy již dnes. Zdejší trať mladému Čechovi příliš nesedí a rozhodně nepatří mezi jeho oblíbené. Navzdory tomu Jirka věří, že by mu mohla konečně přinést více štěstí než předešlé podniky.

Anglický okruh nabízí jezdcům více než 5 kilometrů k předvedení jejich schopností. Ve třinácti zatáčkách, jenž představují dokonalý poměr mezi rychlostí a opatrností, můžou piloti ukázat vše ze svého umění. Základem pro všechny je však mít perfektně připravené auto, což je v týmu Schnabl Engineering letos problém.

„Silverstone je asi nejnáročnější trať, co se týká nastavení vozu. Jsou tam extrémně rychlé zatáčky, ale na druhou stranu mnoho pomalých pasáží. Ideálem bude najít kompromis. Loni jsem zde nedojel, a tak doufám, že si letos napravím reputaci,“ dodává Jirka.

Najít dobré nastavení vozu a natrénovat ideální průjezdy zatáček, může Jirka a jeho tým ve volném tréninku, jenž je na programu zítra odpoledne v 16:45 lokálního času (u nás +1 hod.). Bude to poslední příležitost jak vybrousit všechny nedostatky před sobotní kvalifikaci, do které piloti odstartují ve 12:25 hod. Zelená pro závod se jim rozsvítí v neděli v 10:35 hod. V přímém přenosu můžete počínání našeho závodníka sledovat na české verzi Eurosportu a německém programu Premiere v 11:40 hod. SEČ.

Jirkovi Janákovi zatím v Silverstonu vůz funguje 4.7.

Dnešní volný trénink absolvoval Jirka Janák v odpoledních hodinách v poměrně pěkném počasí, což je na Anglii docela neobvyklé. Upršené pověsti však zřejmě nezůstane dlouho „nevěrná“, předpověď počasí věští déšť. 

Sumář volné jízdy na první pohled nebyl až tak uspokojivý, patnácté místo však v tomto případě, naštěstí, neznamenalo problémy s vozem. „S autem jsem byl docela spokojený. Určitě sehrál roli fakt, že na této trati mám jen mizivé zkušenosti, kvůli nemoci jsem musel vynechat i testování. Teď tu absenci cítím.

Ze začátku tréninku jsem nenajížděl tak dobře, aby z toho byl lepší čas. Později jsem se do „rytmu“ dostal, ale to už bylo zase značně opotřebené obutí. Myslím si, že když se nám podaří odstranit drobné nedostatky, tak by jsem v kvalifikaci mohl zajet slušný výsledek,“ řekl Jirka Janák.

O tom, že Schnabl Engineering zřejmě ví jaké nastavení na zdejší trať zvolit, svědčí čtvrté tréninkové místo Jirkova týmového kolegu Darryla O´Younga. 


Stoprocentní taktiku na zítra však v Silverstonu nemá žádný tým, protože, jak už bylo zmíněno, meterologové předpovídají deštivou sobotu, což by znamenalo zásadnou změnu nastavení vozů. Výhodu v tom případě budou mít týmy, které anglický okruh znají lépe.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   K nabídce vysílání TV Sport 5 na červenec, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose