www.car.cz
 

Jirka Janák na Silverstonu odstartuje jako osmý
     6.7.2008 00:29 - tisková zpráva


Neděle může českému závodníkovi z Ústí nad Orlicí přinést konečně dobrý výsledek v letošní sezóně v Porsche Supercupu. V Silverstonu Jirka Janák zatím předvádí slušný výkon. Navzdory tomu, že v průběhu měřeného tréninku se vystřídalo slunce i déšť, Jirka vybojoval osmé místo.

Po několika nezdařených závodech je to pro něj nejen uspokojení, ale také velká motivace. „Toto umístění považuji za docela slušné. Určitě je co zlepšovat, ale myslím, že je to dobrá pozice do závodu. Hodně důležité je také to, že jsem ušetřil druhou sadu pneumatik, kterou jsem si v jednom kole jen „zajel“, a tak to chci patřičně v závodě zúročit.

Z osmého místa už se dá udělat dobrý výsledek. Zítra budu muset předvést perfektní výkon a doufám, že se posunu vpřed,“ upřesnil Jirka svoje dojmy z dnešní měřené jízdy. Určitě ho start z první desítky potěšil i proto, že okruh v Anglii nepatří mezi jeho oblíbené. Navzdory tomu se jak včera tak i dnes snažil najít stopu, kterou by ho alespoň částečně pokořil. Na druhé straně, jestli chce Jirka s týmem Svena Schnabla naplnit své předsezónní plány, musí zítra sáhnout vysoko na bodované příčky. Piloti totiž mají většinu závodů za sebou a právě zdejším kláním začínají druhou polovinu sezóny.

Jaké změny nastanou v průběžném hodnocení jezdců, to se dozvíme již zítra. Závod v Silverstonu můžete sledovat prostřednictvím přímému přenosu, jenž začne v 11.40 hod. našeho času.

 

PR



 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2008 objektivem Zdenka Strnada

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose