www.car.cz
 

Václav Janík v italské Rieti s maximálním počtem bodů.
     7.7.2008 00:37 - tisková zpráva


V pořadí již sedmý podnik evropského šampionátu závodů automobilů do vrchu proběhl o víkendu v italském městečku Rieti, nedaleko Říma. Patnáctikilometrová trať  s názvem „Coppa Carotti“ je druhá nejdelší v tomto mistrovství a je plná technických úseků i velmi rychlých pasáží, což na jezdci vyžaduje především maximální koncentraci.

 

Václav Janík, který zde v loňském roce získal druhé místo, se snažil především o nápravu minulého víkendu, kdy v italském Trentu dojel na pátém místě a v celkové klasifikaci evropského šampionátu tak klesl z druhého až na páté místo.

 

Obě sobotní tréninkové jízdy dokončil Vašek se svým Mitsubishi na prvním místě ve skupině A. Navíc již během prvního tréninku se na voze naplno projevila závada turba, která team potrápila již v Trentu a neumožnila tak získat lepší než páté místo.

 

Samotný nedělní závod je shodně jako v Trentu Bondone, z důvodu své délky, pořádán jen jako jedna závodní jízda. Navíc jakékoliv zaváhání by znamenalo další propad v celkové klasifikaci. Václav Janík, který do této jediné jízdy vložil maximum si v italské Rieti vyjel první místo a odváží  si tak maximální počet bodů.

 

V termínu 19.-20.7. se Nutrend racing team zúčastní dalšího podniku, tentokrát ve slovenském Pezinku. Tento závod je již tradičně zařazen jak do šampionátu Mistrovství Evropy, tak do Mezinárodního Mistrovství ČR.

 

Zastoupení teamu bude hned trojnásobné, a to Václav Janík s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII, dále Karel Hubáček na voze BMW 320 JSP a David Grézl s BMW M3 E36.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2008 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose