www.car.cz
 

Martin Matzke a Jiří Skula ZLATÍ v závodu FIA GT3 na Oscherslebenu
     7.7.2008 10:50 - tisková zpráva


Matzke a Skula vyhráli závod FIA GT3

Martin Matzke a Jiří Skula dokázali v nedělním závodě na okruhu v Oscherslebenu , že jsou jezdci na svém místě. Konečně se podařilo prolomit ledy a získat zlato ! Je to zatím nejlepší umístění, kterého tým dosáhl od začátku sezóny. Závod rozjížděl Jiří Skula a parádně zvládl start i obávanou první zatáčku.

Po startu se vytvořila skupinka sedmi aut, kde Jiří Skula bojoval o čtvrté místo. Po 23. minutě vyjel na trať Safety-Car , protože došlo ke kolizi a na trati zůstali dva vozy. Tento okamžik využil tým k povinnému střídání v boxech. Bylo to strategické rozhodnutí inženýra týmu, jelikož se tím posádka Skula – Matzke posunula na čelo celého závodu. Safety-Car kroužil více jak 10 minut, než traťoví maršálové odklidili dvě nepojízdná auta.

Po zajetí Safety-Caru byli někteří jezdci o jedno kolo zpět a Martin Matzke udržoval první pozici až do samotného konce. Když česká Corvetta projela pod šachovnicovou vlajkou na prvním místě , byl celý tým na boxové zdi plný radosti a nadšení. „Jsme první Češi, kteří se v této kategorii dostali na stupně vítězů. Je to fantastický pocit a zúročení rok a půl trvající práce. Je to i známka toho, že jsme kvalitní tým s rychlou posádkou. Mám obrovskou radost,“ řekl šéf týmu Martin Matzke starší.

Druhá Corvetta s posádkou Hladík – Vorba bohužel nedojela pro poruchu spojky, ale oba jezdci si vedli také velmi dobře. „ Je škoda , že druhé auto nedojelo. Před vyjetím Safety-Car byli někde kolem 12.místa, což je velmi dobré vzhledem k tomu, že oba jezdci seděli v autě poprvé bez možnosti testovaní,“ dodal inženýr týmu Petr Hadaščok. Kromě poháru za vítězství ve FIA GT3 si oba piloti odnesli další poháry za první místo v šampionátu značek.

Při vyhlašování stupně vítězů si celý tým si užíval českou hymnu. „Jsem velice šťastný, že se to podařilo, je to první vítězství v evropském šampionátu. Jirka rozjel bezvadně závod a to, že jsme využili Safety-Caru ke střídání byl skvělý tah inženýra týmu, který rozhoduje o době povinného střídání,“ usmíval se Martin Matzke, když držel v ruce pohár.

Bednu si pořádně užil i druhý jezdec, když bouchlo šampaňské na stupni vítězů. „Po opětovném rozjetí závodu jsem se ani nekoukal na monitor, když jsem pak viděl praporek a naši Corvettu jako první, byl to skvělý pocit, na který už dlouho čekal celý tým,“ řekl nadšený a šampaňským promáčený Jiří Skula.

Dalším podnikem, na který se roudnický tým chystá, je závod německého mistrovství ADAC GT MASTERS , který se jede na okruhu v Assenu 19. července.

 Aktivní odkaz: ( fotogalerie,video)

http://www.mm-racing.cz/cl1801736077.htm
http://www.mm-racing.cz/cl1801736076.htm

 

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 2008: Matzke a Skula zlatí na Oscherslebenu, foto týmu K. Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose