www.car.cz
 

Kralický Radek Rous v Brně úspěšný - stříbro a zlato
     7.7.2008 09:52 - tisková zpráva


Na Masarykově okruhu v Brně se jel druhý závod seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky supersportů a superstocků. Závod se uskutečnil současně jako třetí závod Alpe Adria Cpu silničních motocyklů ve stejných třídách. Na start obou závodů se se svou Yamahou R6 postavil i kralický závodník Radomil Rous. V silné konkurenci tentokrát třicetiletý jezdec znojemského Klub racing teamu zazářil, když vybojoval druhé a první místo.

V prvním závodě superstocků dojel Rous druhý za Igorem Kalábem, za sebou pak nechal Tomáše Holubce. „Od začátku jsme jeli v sedmičlenné skupině, kde jsme se přetahovali o pořadí. Skupinka se potom zúžila na pět jezdců. Byly to moc pěkné závody,“ popsal závod Rous, který se dvě kola před koncem společně s Kalábem vydal do úniku. „Ujeli jsme spolu, ale na to abych ho předjel jsem neměl. Na rovinkách mu to neskutečně jelo. I tak jsem ale velmi spokojený.“

Hned od startu závodu supersportů ujel společně s Radkem Rousem Ondřej Ježek. „Ondra udělal ve druhém kole chybu a já ho předjel. On mi to ale za tři kola vrátil,“ vzpomíná jezdec z Kralic na Třebíčsku. V cíli závodu byl ale nakonec první on.

„V posledním kole jsem Ondru ve Schwantzově zatáčce předjel a do cíle prvenství uhájil,“ popsal závěr závodu Rous. Třetí v supersportech dojela s bezmála devatenáctivteřinovou ztrátou Markéra Janáková.

V průběžném pořadí domácího šampionátu si Radomil Rous vede velmi dobře. Ve třídě superstock je za Igorem Kalábem a Václavem Bittmanem třetí, třídu supersport dokonce před Jiřím Brožem a jihlavským Jiřím Fejtou vede.

Další závod čeká Radomila Rouse o víkendu 19. – 20. července na okruhu v chorvatské Rijece. Tam se jede další závod Alpe Adria Cupu.

Průběžné pořadí MMČR superstocků: 1. Igor Kaláb (41), 2. Václav Bittman (34), 3. Radomil Rous (31), 4. Jiří Brož (31), 5. Tomáš Holubec (29).

Průběžné pořadí MMČR supersportů: 1. Radomil Rous (50), 2. Jiří Brož (29), 3. Jiří Fejta (24), 4. Jiří Mayer (21), 5. Ondřej Ježek (20).

MARTIN MUTL

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 2008: Matzke a Skula zlatí na Oscherslebenu, foto týmu K. Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose