www.car.cz
 

V Divákách závodilo málo posádek, ale bylo i málo havárií
     8.7.2008 10:38 - tisková zpráva


Necelá sedmdesátka jezdců se sjela na břeclavsko do obce Diváky, kde se uskutečnil další díl KW Berg-Trophy International pod názvem III.Seat Divácká 13. Krásné počasí, na místní trať „pouhé“ dvě havárie a výborná práce organizačního štábu, zajistila velmi rychlý průběh těchto závodů, i když jezdci měli možnost startovat ve třech závodních jízdách.

TV Live Milana Schembery a několik stovek diváků přímo u tratě, sledovalo boje zejména o absolutní TOP 10. Sobotním i nedělním vítězem se stal Miloš Zmeškal (Dallara F3), který si celkem bezpečně tuto pozici hlídal. V sobotu druhý Martin Šípek (BMW M3 VPT) již po několikáté odolal náporu třetího Pavla Ulmana (BMW M3). Ale ani ten neměl vůbec svou pozici jistou a odsunul na nepopulární čtvrté místo zrychlujícího Michala Novického (Faster Ninja).

V nedělním závodě značně zrychlil Karel Moural (Ralt F3) a bylo z toho zcela jasné druhé místo. Třetí byl Martin Šípek a čtvrtý znovu Michal Novický. Ve třídě S-1400 se odehrála po velmi dlouhé době bitva, ve které nejlépe obstál Erich Prusek jr., který porazil o sekundu Aleše Kaderku a třetího Oldřicha Lupače (všichni Suzuki Swift). V neděli bylo pořadí stejné, jenom na třetím místě skončil Lubomír Dufek (Peugeot 106).

Ve skupině historických vozidel svedli velký souboj matadoři Leopold Pleva (Škoda 1000 MB) a Pavol Gallo (Fiat 128 SC). Prvně jmenovaný zvítězil s náskokem jedné sekundy. Třetí byl Miroslav Nižnanský (Fiat Bertone). Neděli již suverénně ovládl Pavol Gallo, Leopold Pleva pro poruchu vozu nedokončil. Druhý skončil Miroslav Nižnanský a třetí nováček seriálu Pavel Kleveta s překrásným Renault 8 Gordini: „Závody jsou perfektní a určitě se zúčastním i dalších závodů seriálu KW Berg-Trophy. Vůz jsem před měsícem koupil od pana Rišpána z MSR PAV“. Třída E1-2000 byla ochuzena o neúčast slovenských jezdců, ale přesto se zde odehrál velký boj a první a druhé místo.

Po oba dny měl mírně navrch Tomáš Bek (Renault Clio Sport) před Františkem Ančíkem (Seat Ibiza Cupra). V sobotu měl náskok 1,2 sekundy a v neděli 0,6 sekundy. Velký boj se odehrál i na dalších místech této třídy. V sobotu byl třetí Rostislav Pilař (Ford Escort RS 2000): „Trochu se s novým autem učím, je opravdu hodně silné. Musím jezdit, jezdit a jezdit. Díky novým svodidlům je trať určitě bezpečnější i díky tomu, že nejsou retardéry“.

V neděli mu toto pěkné umístění sebral o 0,4 sekundy Stanislav Firtl (Seat Ibiza Cupra). Třída E1+2000 přinesla boj o první místo pouze v sobotu, kdy prvního Martina Šípka atakoval Pavel UIman (oba BMW M3). Ulman již v neděli nestartoval a tak přepustil svou druhou pozici Antonínu Danielovi (BMW M3), který byl v sobotu druhý. Třetí místo za neděli bral se svým speciálem Ford Sierra 4000 Radek Kolbábek.

Marně po celý víkend útočil na stupně vítězů Radim Kuběna (Subaru Impreza WRX): „Nádherné závody, nádherná trať. Pořadatelé odvedli svou práci na jedničku se třemi hvězdičkami. Ve voze jsem teprve po třetí, ale funguje výborně“. Po nedělním slavnostním vyhlášení, kde byli nejlepší jezdci oceněni poháry a věcnými cenami, se všichni rozjížděli do svých domovů spokojeni.

V seriálu přichází teď větší přestávka, další závody jsou až 2. a 3. 8. v Bánovcích nad Bebravou, kde součástí těchto závodů bude i MSR PAV. Takže jezdci si mohou konečně odpočinout po náročném programu, který museli absolvovat. Veškeré informace o závodech seriálu KW Berg-Trophy naleznete na www.berg-trophy.cz.  

Akce byla velmi zdařilá i díky nesmírné podpoře starosty obce pana Libora Veverky a regionálních firem, bez kterých nelze na takové úrovni automobilové závody pořádat.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Evropský autocross v Nové Pace od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose