www.car.cz
 

„Evropa“ byla napínavá až do konce. Nová Paka se vydařila !!
     8.7.2008 22:25 - tisková zpráva


„Evropa“ byla napínavá až do konce.

 

Za ideálního letního počasí se jel pátý závod letošního Mistrovství Evropy v autokrosu v Nové Pace. Více jak sto závodníků ve čtyřech kategoriích svádělo po oba dny napínavé souboje, a dá se říci, že dramatická podívaná skončila až po průjezdu vozů cílem finále A divize 3 4000, kdy pěkný a korektní souboj sváděli do posledních metrů Petr Bartoš a Bernd Stubbe.

 

V divizích 3 potěšili, při vší úctě k zahraničním soupeřům, svými výkony i výsledky především domácí závodníci, když na stupně vítězů vystoupili Ivana Kuželová, Radomír Kupec a Marek Sekanina ( divize 3 Junior buggy).

 

Ladislav Hanák, letošní naprostý suverén v závodech ME, který vyhrál doposud všechny závody, Vít Nosálek a Petr Švestka ( divize 3A 1600 ) a v kategorii D3 4000, kde se nejvíce radovali Petr Bartoš, Bernd Stubbe a Dennis Engel. Spokojen může být i čtvrtý Petr Turek, který udržel celkové vedení.

 

Nejvíce hlasitá byla divácká kulisa, když na trať vyrazil domácí Vašek Fejfar a přestože ho po celý víkend trápily technické problémy vozu Škoda Fabia, podal statečný výkon a jako nejlepší z Čechů v divizi 1 obsadil ve finále pátou pozici, čímž si udržel čtvrté místo v ME po pěti závodech. Úlohu favorita zde potvrdil Nerijus Naujokaitis, i když ho „domácí idol“ porazil v tréninku, vytvořil dvakrát nový rekord trati a již po prvním kole úvodní rozjížďky mu začal do technické závady pěkně ujíždět.

 

Příště to už snad závodníkovi, který jako jediný ze všech vyhrál ve Štikovské rokli kategorie D3 1600, D3 4000 i D1, vyjde.

 

Lehce konfliktní situace při prvním vyhlašování „juniorek“ byla posléze po „adrenalinovém“ závěru této kategorie, napravena při závěrečném vyhlašování v depu a lze jen doufat v přátelskou atmosféru při dalších závodech.

 

Ke zdárnému průběhu prestižního podniku přispěla velmi dobrá úprava tratě, skvělé výkony závodníků i ukázněnost  více jak deseti tisíc diváků. Poděkování patří všem, kteří se na přípravě i samotném průběhu závodů podíleli – pořadatelům, bezpečnostním složkám, delegovaným činovníkům, časoměřičům, sponzorům, ale i novinářům, kteří se dostavili v hojném počtu, když svou cestu si do Štikovské rokle našli i zastupci České televize, TV Nova a hned několika rádií, kam byly zařazeny přímé vstupy a reportáže.

 

Během závodů proběhly také dvě divácké soutěže – SMS soutěž o 10 volných vstupenek na Autoslide v Pardubicích 10. ledna 2009 a slosování vstupenek o tři hodnotné ceny firmy MASCOM.

 

Mezi pozornými diváky nechyběly ani legendy českého autokrosu ing. Stanislav Landa, Jindřich Kottek a Jaroslav Jurenka, dále mistr Evropy v závodech automobilů do vrchu Mgr. Petr Doležal a další.

 

 

 

Nová Paka 7. 7. 2008                                                             Pavel Vydra

                                                                                            Tiskové středisko


 
 
Fotogalerie:   Evropský autocross v Nové Pace od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose