www.car.cz
 

Další rekordní jízda na pneumatikách Continental - 409 km/h !!
     9.7.2008 09:02 - tisková zpráva


Další rekordní jízda na pneumatikách Continental

 

Tuner 9ff Porsche GT 9 dosáhlo rychlosti 409 km/h

 

Hanover, červenec 2008. Pneumatika ContiSportContact Vmax zaznamenala nový rekord. Jan Fatthauer, šéf týmu Porsche Tuners 9ff, dosáhl na papenburgském testovacím okruhu (Emsland) se svým Porsche GT9 a high-tech pneumatikou ContiSportContact Vmax rychlosti 409 km/h; jde o nový rekord závodního silničního vozu o výkonu 987 koňských sil, ale také sportovní high-tech pneumatiky Continental. Testu se zúčastnil také Holger Berkmann, vývojář firmy Continental Tuning vyrábějící pneumatiky ContiSportContact Vmax.

 

Pneumatiky ContiSportContact Vmax, které jsou v současné době povoleny „pouze“ pro rychlosti nepřesahující 360 km/h, byly díky pokusu o rekord uskutečněnému s GT9 schváleny i pro vyšší rychlosti. Podle Holgera Berkmanna se beztak očekávalo, že pneumatiky za řízených testovacích podmínek vydrží větší zátěž.

 

Bylo to poprvé, co bylo s pneumatikami ContiSportContact Vmax dosaženo rychlosti 400 km/h. Předchozí rekord byl zdolán před rokem, kdy Bimoto Audi TT z MTM zajelo rychlost 393 km/h, rovněž v Papenburgu.

 

Přední evropský výrobce pneumatik vyvinul nejrychlejší sériově vyráběné pneumatiky ve své kategorii — ContiSportContact Vmax; tyto pneumatiky, schválené pro rychlosti do 360 km/h, jsou jedinými pneumatikami, které dosáhly zápisu do loňského vydání Guinessovy knihy rekordů.

 

S obratem plánovaným pro rok 2008 na více než 26,4 miliard EUR představuje společnost Continental jednoho z pěti předních světových dodavatelů pro automobilový průmysl. Jako dodavatel pneumatik, brzdných systému, systémů a součástí pro pohonné ústrojí a šasi, přístrojové techniky, automobilové elektroniky a technických elastomerů, přispívá Continental ke zvýšení jízdní bezpečnosti a také k ochraně globálního klimatu. Společnost v současné době zaměstnává přibližně 150 000 zaměstnanců na téměř 200 místech v 36 zemích.

 

Continental je oficiálním partnerem UEFA EURO 2008TM, které se bude konalo v červnu 2008 v Rakousku a ve Švýcarsku. Další informace najdete na adresách www.ContiSoccerWorld.com , www.contifanworld.com a www.conti-online.com.

Barum Continental spol. s r. o.         

Divize marketing

www.conti-online.cz

PR

 
 
Fotogalerie:   FIA GT2008 : Moslery českého týmu v Oscherslebenu, foto BPA P.Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose