www.car.cz
 

Superfund Euro F3000 series – Vítězství pro Pastorelliho
     Vladimír Rožánek


Celkem dramatický závod připravili závodníci Superfund Euro F3000 series při 4. letošním závodě v italské Monze. Na tomto velmi rychlém autodromu se při závodě odehrávaly zajímavé souboje a tentokrát se z vítězství neradoval ani domácí lídr šampionátu Fabrizio Del Monte.
 
Hned na úvod závodu, ve kterém si skvělou tréninkovou jízdou vyjel pole position Mathias Lauda, odstoupili oba jezdci JVA, kteří měli vzájemnou kolizi a pro Angličana Lloyda to byl první závod v Euro F3000. Lauda se pak po špatném startu propadl až na páté místo. Vedení v závodě se ujal Niki Pastorelli z Holandska, následován Brazilcem Tuta Rochou a Rakušanem Norbertem Siedlerem. Vítěz předešlých závodů a velký favorit Fabrizio Del Monte se zpočátku držel až na místě 7.
 
Bernhard Auinger Superfund Euro F3000 series @ foto Rozanek
 
Smolný závod to byl pro Bisconcina, který předvedl v jedné ze zatáček výlet do svodidel. Pěkné souboje se obehrávali v dvojici Lauda – Siedler a Auinger – Del Monte.  Auinger zůstal stát se svým vozem na konci cílové rovinky a v souboji kolo na kolo mezi Laudou a Siedlerem, byl úspěšnější Siedler, který Laudu po jedné ze strkanic doslova vystrnadil z trati. Pro Laudu skončil tento závod velmi nešťastně. Opět nedojel Belgičan Loic Deman, u něhož se to stalo skoro pravidlem.
Závod byl napínavý až do konce a mezi jezdci docházel k častému předjíždění.
 
Na stupeň nejvyšší vystoupil zaslouženě Pastorelli, druhý byl Rocha a třetí místo získal Del Monte. Ten také vede průběžnou klasifikaci s 34 body.
 
Výsledky Monza Itálie:
  1. Pastorelli – Holandsko
  2. Rocha – Brazílie
  3. Del Monte – Itálie
  4. Ipolitti – Itálie
  5. Babalus – Itálie
  6. Hodenq – Belgie
  7. Siedler – Rakousko
  8. Ricci – Itálie
Další závod se jede v Belgickém SPA a opět vysílá televize DSF.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose